Naslovnica Vijesti Hrvatska

Osniva se 319. politička stranka u Hrvatskoj

Kandidat za predsjednika stranke bit će gradonačelnik Novske Vlado Klasan.
11. siječnja 2017. u 10:18 34 komentara 2414 prikaza
Gradonačelnik Novske, Vlado Klasan
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Od četvrtka će u Hrvatskoj djelovati nova stranka – Demokratska lokalna stranka Novska, koja će, prema registru stranaka, biti tako 319. politička stranka u Hrvatskoj. 

Kandidat za predsjednika stranke, kako doznajemo, bit će gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je prije parlamentarnih izbora napustio HSLS i sa sobom, u nezavisne, povukao i veći dio članstva te stranke u Novskoj. Nastupio je na tim izborima kao nezavisni kandidat na listi Milana Bandića, a sada se, ističe, formiranjem stranke žele ojačati i čim bolej pripremiti za predstojeće lokalne izbore.

"Kako nas cijelo vrijeme svrstavaju uz HDZ ili SDP ili Bandića odlučili smo djelovanje formalizirati u Demokratsku lokalnu stranku Novska. I dalje ćemo biti nezavisni od svakih utjecaja, a djelovat ćeno na području Novske. Stoga smo kao simbol uzeli i novljanskog ogrca"- rekao nam je Vlado Klasan koji ističe kako će na osnivačku skupštinu, u 19 sati u  novljanskoj kino dvorani, doći i neki predstavnici državne vlasti, saborski zastupnici, veleposlanici...

"Iako ćemo djelovati lokalno nećemo biti otok i izolirani. Imat ćemo potporu drugih. Stranka će biti otvorena za suradnju sa svima koji žele djelovati i raditi na boljitak Novske i Hrvatske, a ne isključujemo u budućnosti suradnju s ikojom političkom opcijom. Pozivam i Novljane dobre volje da dođu na osnivačku skupštinu te nam se mogu priključiti u radu za bolju Novsku" – dodao je Klasan.

Inače, prema registru političkih sranaka, trenutačno je od 318 registriranih stranaka u Repubilci Hrvatskoj njih 156 aktivno.

Elipso

 • Avatar EU MOJCA
  EU MOJCA:

  Hrvatskoj treba jedna jaka desna stranka koja nebi trebala koketirat sa ustaštvom ali ni stalno igrat podređenu ulogu kad je u pitanju EU , oštra i konkretna kad je u pitanju država koju smo pobijedili u ratu a čiji bi ... prikaži još!i temelji bili sazdani u domovinskom ratu i trajnim kršćanskim vrijednotama. Obzirom na popdaničku ulogu HDZ-a I ulagivanju pupiju i ekipi oko njega zasigurno bi imala dobar odaziv biračkog tijela.

 • josip.pivar11:

  Očito je lijepo biti predsjednik stranke, čovjek je sam sebi važan, pa makar u stranci bili ljudi znatno manje nego ima slova u nazivu stranke. Očito treba mijenjati zakon o strankama.

 • mike-usa:

  zašto se niste ovako sprdali sa novom ljevicom koja je nešto najstrašnije što se ikad moglo okupiti na jednom mjestu?