Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovno izvješće EK
Povratak na članak

Osmogodišnje školovanje u Hrvatskoj najkraće je u Europskoj uniji

Pohvaljeno je licenciranje ravnatelja uvršteno u zakon

Komentari 4

LA
larala
07:00 01.10.2019.

kad bi se zbrojili sati koje učenici provedu u školi i doma učeći, djeca u hrvatskoj bi bila na vrhu a, ne dnu ljestvice. još da se uzme u obzir hrpa nepotrebnog gradiva i bubanje na napet na koje ih se samo u hrvatskoj prisiljava, bili bi najbolji a, ne najgori. usput u drugim zemljama u školsku satnicu ulaze školske i van školske aktivnosti u hrvatskoj su te sate zaboravili prikazati jer našoj ministrici i vladi nije cilj znanje već produžetak boravka u školi da bi se onima koji uče i idu korak dalje u učenju kad dođu doma oduzela ta mogućnost. jer ipak, u hrvatskoj mogu biti sposobni samo oni podobni koji i sa 4,2 mogu po novom imati zaključno 5 i biti jednaki sa onima koji cijelu godinu uče za 5.0.

VL
Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
06:30 01.10.2019.

Polako ali sigurno postajemo zemlja neznanja (što nije bio slučaj u doba mraaaačnog komunizma), a školi za život, u ovoj maćehi od naše domovine, bolje bi pristajao naziv: škola za preživljavanje!

VL
Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
08:39 01.10.2019.

Kad smo jadnu djecu prisiljavali da uče napamet 50 faraona dok u suprotnom nisu znali niti 5 hrvatskih književnika.

VL
DU
Deleted user
08:42 01.10.2019.

Skolovanje je sukladno trendovima. Kome je potrebno znanje? Vise se cijene misici, izgled, glas itd. Pogledajte sto mas mediji reklamiraju. Zar vidite ikog koga zanima nauka, istrazivanje, razvoj? U ostalom, tko ce uciti nasu djecu? Na proslavi mature sam razgovaraoo s svojim bivisim prof. Nekad je uloga skole je bila odgojno obrazovna, danas samo obrazovna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.