Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga mladih Altern

Osmislili projekt akustičnog uređenja stare sportske dvorane

prostor
Privatna arhiva
09.03.2011.
u 20:59

Ukupni troškovi akustičkog uređenja iznose približno 10 000 kuna i odnose se uglavnom na materijal

Udruga mladih Alternativa, kao dugogodišnji glavni organizator rock manifestacija na području Novoga Marofa osmislila je projekt uređenja bivše sportske dvorane koju je grad na korištenje dao udrugama mladih. Ostvare li se njihove zamisli, grad bi napokon mogao imati adekvatan i kvalitetan koncertni prostor s vrhunskom akustikom. 

- Zidove bismo obložili elementima sa značajnom apsorbcijom zvuka. Cilj je takve obrade prostora smanjenje vremena odjeka i poboljšanje zvučne slike te izolacije u prostoriji. Tako bismo dobili jedan od najboljih malih prostora za koncerte u okolici. Ukupni troškovi akustičkog uređenja iznose približno 10 000 kuna i odnose se uglavnom na materijal. Veći dio fizičkog posla i organizacije članovi udruge planiraju odraditi sami i to volonterski. Svi koji nam se žele na bilo koji način pridružiti, prvenstveno članovi ostalih udruga korisnika prostora, dobrodošli su. Spremni smo prihvatiti svaku konstruktivnu ideju ili kritiku, jer ne želimo prostor urediti samo za sebe, već da bude na raspolaganju svim organizatorima koncerata, bez obzira o kakvoj je glazbi riječ - ističu mladi alternativci. Njihovu je inicijativu podržao gradski Savjet mladih, a nadaju se da će je prepoznati i gradonačelnik i Gradsko vijeće. 

- Smatramo da je uz minimalna ulaganja, uz puno volje i truda, projekt akustičnog uređenja stare sportske dvorane itekako izvediv, U udrugama koje koriste prostor ima mnogo kreativaca i studenata primjenjene umjetnosti, pa ćemo se pozabaviti time da se nakon funkcionalnog uređenja, prostorije urede i estetski, kako bi nam boravak u njima bio štO ugodniji - kažu članovi Alternative.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije