Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA

Osmero poginulih u Albaniji, otkriveni šokantni detalji: Vozač bježao policiji brzinom od 180 km/h, sletio u rijeku

Ilustracija
FREEPIK
02.04.2024.
u 11:00

Nesreća se dogodila kada je vozač oko četiri sata ujutro izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je automobil završio u rijeci Vjosa, oko 240 kilometara jugoistočno od Tirane.

Na jugoistoku Albanije dogodila se teška prometna nesreća, u kojoj je stradalo svih osmero osoba iz vozila, uključujući sedam ilegalnih migranata i vozača Sokola Ismetija, izvijestila je albanska policija. Nesreća se dogodila kada je vozač oko četiri sata ujutro izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je automobil završio u rijeci Vjosa, oko 240 kilometara jugoistočno od Tirane.

Albanski Politico navodi da je vozač Mercedes Benza pokušao, prevozeći ilegalne migrante, pobjeći policiji i da je izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je pao na obalu rijeke Vjose. Sumnja se da je vozač vozio brzinom od 180 km/h i nakon što je skrenuo s ceste, letio je 80 metara dok nije udario u dno.

Iako Albanija nije glavna ruta za migrante, male grupe migranata iz arapskih zemalja ili Azije koriste tu zemlju kako bi preko mora stigle do Italije ili putem kopna nastavile prema drugim europskim destinacijama, piše Associated Press.

Godine 2019. Albanija je postala prva zemlja izvan Europske unije koja je dobila službenike Frontexa za nadzor granica na jugu i istoku zemlje, područjima koja migranti često koriste za ulazak, te za suzbijanje prekograničnog kriminala. U veljači iste godine albanski parlament odobrio je dogovor o prihvatu tisuću osoba koje su zatražile azil u Italiji.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Pucnjava u Kaštel Štafiliću, dvije osobe ozlijeđene

Ilustracija
1/25

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije