Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA TRAGEDIJA

Poznati detalji tragične smrti Hrvatice u Albaniji: Zbog teških zimskih uvjeta izgubila ravnotežu

Nesreća tijekom planinarenja
Foto: Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor i Kosovës/Facebook
1/8
01.04.2024.
u 19:08

Dok su ostali članovi planinarskog tima bili na sigurnom, Željku su pronašli mrtvu na teško dostupnome mjestu u podnožju planine.

Hrvatska znanstvenica iz Osijeka preminula je ove subote tijekom planinarenja po Dinarskim Alpama. Željka Lončarić preminula nakon što je skliznula na planini Jezerski vrh, izvijestila je Gorska služba spašavanja u Albaniji.

S znanstvenicom na planinarenju bilo je desetak planinara od kojih je pet hrvatskih državljana te nekolicina iz Srbije. Planina na koju su se trebali popeti bilježi se kao najviši vrh u Dinarskim Alpama, smatra se jednim od najopasnijih i najtežih uspona, zbog čega je znanstvenicima ova ekspedicija trebala biti prava avantura. Nažalost, ova pustolovina pretvorila se u tragediju.

Nakon objave tragične smrti osječke znanstvenice otkriveno je kako je poginula. Tijekom svog uspona planinarska skupina se u jednom trenutku našla u problemu zbog iznimno teških zimskih i snježnih uvjeta na planini i Željka Lončarić je izgubila ravnotežu te otklizala u ponor koji se nalazi s albanske strane. S helikopterima satima su tragali oko planine kako bi pronašli sve članove skupine.

FOTO: Tragedija u Albaniji: Znanstvenica iz Osijeka poginula tijekom planinarenja, više ljudi spašeno

Nesreća tijekom planinarenja
1/10

Dok su ostali članovi planinarskog tima bili na sigurnom, Željku Lončarić su pronašli mrtvu na teško dostupnome mjestu u podnožju planine. Svi su bili u stanju šoka, piše 24sata.  Članovi planinarske posade su se preko svojih društvenih mreža tužnim porukama oprostili od svoje kolegice.

Spomenuta planina ima i još jedan naziv, a to je Prokletije ili, na albanskom, Bjeshkët e Nemuna što znači “Prokleta planina”. 

FOTO Graditeljski biseri diljem Hrvatske: Zazidana vrata, cesta za nigdje, isprekidana zebra...

Nesreća tijekom planinarenja
1/9

 

Ključne riječi

Komentara 2

KI
kingtom
22:40 01.04.2024.

Meni izgleda da su kolege odgovorni, jer ako je bila na mjestu gdje se mogla poskliznuti i završiti u provaliji onda su svi trebali biti vezani i osigurani.

YE
Yeah
00:02 02.04.2024.

Hm, tko zna što je kao znanstvenica otkrila u Osijeku...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije