Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmlađe 9 godina

Oslobodili 105 iskorištavane djece: Prodavali ih za seks!

FBI seks djeca
Screenshot/YouTube/FBI
29.07.2013.
u 17:03

Navodno je FBI uhitio i 150 svodnika koji su bili uključeni u trgovanje maloljetnicima.

FBI je objavio da je oslobodio 105 nestale i iskorištavane djece stare do 17 godina, piše RT. Navodno je FBI uhitio i 150 svodnika koji su bili uključeni u trgovanje maloljetnicima.

Sudeći prema priopćenju zamjenika direktora Odjela za kriminalističke istrage Ronalda Hoska provedene su koordinirane racije u 70 gradova. FBI se hvali da je to njihova najveća akcija u razbijanju organiziranog iskorištavanja djece.

Najmlađe dijete imalo samo devet godina

John Ryan iz američkog Nacionalnog centra za nestalu i iskorištavanu djecu rekao je da je njegova organizacija pozvala FBI da pomaže u akciji nazvanoj operacija Cross-Country, inicijativi koja je istražitelja navela da provedu široku akciju koja je rezultirala spašavanjem djece, od kojih je najmlađe imalo samo devet godina.

Ryan je otkrio kako trgovanje često uključuje prodavanje djece za seks preko internetskih stranica, specijaliziranih novina ili na stajalištima kamiona na autocestama te se zbiva na ulicama "svakog grada u Americi".

– Čestitamo vam na otkrivanju 105 djece i uhićenju 150 svodnika. Operacijom Cross country spašavaju se životi i pred lice pravde dovode oni koji manipuliraju tom djecom i prodaju ih za seks – rekao je Ryan na konferenciji za novinare.

 – Moramo imati na umu da su ta djeca žrtve. Premlada su da bi pristala na seks – kazao je Ryan.

>>Mladi su u najvećoj opasnosti da uđu u krug trgovanja ljudima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije