Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EDUKACIJA ODGAJATELJA Sva djeca imaju pravo na učenje i razvoj

Osječki vrtići za svu djecu

23.11.2008.
u 14:01

OSIJEK - Uskoro će još više mališana iz Osijeka koji imaju poteškoće u razvoju moći vrijeme provoditi s vršnjacima u vrtićima. Neka inkluzija bude in – naziv je projekta kojega provode osječki Centar za predškolski odgoj i Pučko otvoreno učilište “Korak po korak”, a kojega financira Nizozemska suradnička fondacija. Edukacijom odgajatelja i stručnih suradnika nastoje unaprijediti sustav potpore djeci s teškoćama razvoju i to kroz uvijete inkluzije .

– Mi educiramo odgajatelje kako bi bili spremni prihvatiti djecu s poteškoćama, jer svi neovisno o njihovim interesima, sposobnostima, iskustvima i talentima imaju pravo na učenje i razvoj, društvo vršnjaka u igri te podršku i ljubav odraslih – istaknula je Renata Kubelka voditeljica inkluzije z Pučkom otvorenom učilištu “Korak po korak”. U sklopu projekta educirano je 90 osječkih odgajatelja i stručnih suradnika koji će omogućiti da se u svih 30 vrtića Centra za predškolski odgoj Osijek mogu upisivati djeca s poteškoćama u razvoju.

– Nadam se da ćemo moći prihvatiti svako dijete i pružiti mu primjerenu odgojno obrazovnu praksu, prepoznati njegove jake strane, razvijati interese, a istovremeno imati partnerski odnos s roditeljima kako bismo svi zajedno razvili svijest o prihvaćanju različitosti među ljudima - kaže ravnateljica Centra Vladimirka Vidović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije