Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova sjednica

Osječki suci o istražnom zatvoru protiv Mamića odlučivat će 30. studenog

Zdravko Mamić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
14.11.2018.
u 14:40

Zakazana je nova sjednica optužnog vijeća Županijskog suda u Osijeku, nakon što je Vrhovni sud poništio prvotnu odluku iz Osijeka

Hoće li odrediti istražni zatvor Zdravku Mamiću i u slučaju druge optužnice protiv njega, i tako otvoriti put ka njegovom mogućem izručenju iz BiH, osječki suci odlučivat će 30. studenoga.

Zakazana je, naime, nova sjednica optužnog vijeća Županijskog suda u Osijeku, nakon što je Vrhovni sud poništio prvotnu odluku iz Osijeka, kojom je odbijen zahtjev USKOK-a za određivanje istražnog zatvora Mamiću u slučaju u kojem ga se tereti za zločinačko udruživanje i izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama.

Osječki je sud tu odbijenicu izrekao uz objašnjenje kako protiv iste osobe ne mogu istovremeno egzistirati dvije odluke o određivanju istražnog zatvora u dva predmeta. Vrhovni se sud, pak, s takvim stavom ne slaže.

Mamiću je, podsjetimo, određen istražni zatvor nakon što je u lipnju nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora u prvom postupku, gdje se njega, brata mu Zorana, Damira Vrbanovića i Milana Pernara tereti za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

No, u tom slučaju, po propisima BiH, ne može biti izručen. Na ruku Zdravku Mamiću ne ide ta druga optužnica, koja još nije pravomoćna, i to zbog toga što ga se tu tereti za zločinačko udruživanje.

Zdravko Mamić
1/8
Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
14:59 14.11.2018.

Osječki suci o istražnom zatvoru protiv pravog hrvata i uzora hrvatstva Zdravka Mamića odlučivat će uz Boga I domoljublje 30. studenog kao svoji na svome protiv pobjeglog svoga.

Avatar duka4
duka4
15:23 14.11.2018.

Kaze se odlučivat ce o slucaju mamić a ne protiv mamiča. Daleko ste vi od objektivnih novinara.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:20 15.11.2018.

Možda je Zdravko odustao od odlaska u Emirate da ga nova sudska odluka ne bi zatekla na putu, pa bi netko mogao pomisliti da je pobjegao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije