Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON UHIĆENJA, POLICIJA SVAŠTA OTKRILA

Osim zlatarne u Ilici, počinio još 13 razbojstva. Šteta 1,2 milijuna kuna

Zagreb: Tijekom prosvjeda poduzetnika opljačkana zlatarna u Ilici
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
04.02.2021.
u 13:31

Sumnjiči ga se da je unazad tri mjeseca na području Centra, Črnomerca, Medveščaka, Trešnjevke, Trnja i Velike Gorice u pet navrata počinio razbojništvo u zlatarnicama, u sedam navrata u ljekarnama te u dva u trgovinama

Razbojnik (37),  koji je 3. veljače  uhićen svega 20-ak minuta nakon što je orobio zlatarnu u Ilici, sumnjiči se za ukupno 14 razbojstva i pokušaja razbojstva, a pričinjena šteta u tim djelima je, kako je priopćila zagrebačka policija, je  1,2 milijuna kuna.

Kao što smo već izvijestili, 37-godišnjak se sumnjiči da je 3. veljače nekoliko minuta prije 10 sati naoružan upao naoružan upao u zlatarnicu u Ilici.  Zaprijetio je 44-godišnjoj djelatnici, pokupio nakit i pobjegao. No prodavačica se očito brzo pribrala od šoka, pa je pozvala policiju i opisala im počinitelja. Zahvaljujući tim informacijama policajci su ga uskoro ugledali na raskrižju Ulice Republike Austrije i Jagićeve ulice. Kada je vidio policajce, pokušao je pobjeći, no oni su ga uskoro sustigli, te su kako kažu u policiji, primijenili sredstva prisile kako bi ga svladali jer se opirao. Kod njega je nađen zlatni nakit te pištolj.

Nakon što je priveden u policiju, ustanovljeno je da je  od 23. studenoga 2020. do 3. veljače 2021. počinio još 13  razbojstva i pokušaja razbojstva.  Sumnjiči ga se da je unazad tri mjeseca na području Centra, Črnomerca, Medveščaka, Trešnjevke, Trnja i Velike Gorice u pet navrata počinio razbojništvo u zlatarnicama, u sedam navrata u ljekarnama te u dva u trgovinama. Maskiran medicinskom maskom ulazio bi u objekte, raspitivao se o proizvodima i predmetima prodaje, a zatim bi, u pogodnom trenutku, uz verbalnu prijetnju ili uz prijetnju pištoljem od zaposlenih osoba otuđivao nakit i novac. U policiji kažu da je odnio predmete vrijedne 1,2 milijuna kuna. Kazneno ej prijavljen, a slijedi mu i dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 2

IG
igorl
15:46 04.02.2021.

Mjesec dana uvjetno s rokom kusnje od godinu dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije