Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan poslije

Osijek: Svih petero osumnjičenih ispitano pa pušteno kući

tadić (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
1/3
02.10.2010.
u 13:14

Svih petero u petak je, nakon razgovora u regionalnim odjelima policijskog USKOK-a, pušteno.

Osječkog poduzetnika Dragu Tadića, njegovu suprugu Božicu Tadić Ćavar, urednicu u Glasu Slavonije Sanju Marketić, saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića te poduzetnika iz Splita Srećka Jurišića policijski USKOK prijavit će, neslužbeno doznajemo, da su se udružili radi počinjenja kaznenog djela.

Prijava će biti podnesena USKOK-u redovitim putem. Svojedobno se nagađalo da su htjeli podmititi suce Vrhovnog suda kako bi Branimiru Glavašu bila umanjena dosuđena osmogodišnja zatvorska kazna zbog počinjenog ratnog zločina.

Svih petero u petak je, nakon razgovora u regionalnim odjelima policijskog USKOK-a, pušteno.

Sunčao se na kavi

Nakon višesatnog pretraživanja obiteljske kuće te potom razgovora u PU osječko-baranjskoj u petak, direktor tvrtke Osijek-Koteks Drago Tadić sunčano dopodne proveo je na kavi u kafiću u samom središtu grada. Za razgovor s novinarima nije bio pretjerano raspoložen.

– U ponedjeljak je novi radni dan, čeka me i neki poslovni put. Ponudio sam ostavku svojim nadređenima, šta sam mogao drugo? No, nisu je prihvatili – rekao nam je Tadić.

Policija je, kaže, prema njemu bila korektna.

– Koliko mi je poznato, nikakva kaznena prijava protiv mene nije podignuta. Ništa. Razgovarali smo i pustili su me – kazao je. Tadić je ustvrdio da je u zgradi policije proveo “samo 45 minuta”. No, njegova nam je obitelj u petak oko 19.30 kazala da se još nije vratio s razgovora.

Urednica Glasa Slavonije i Glavaševa prijateljica Sanja Marketić posljednja je u petak, nakon Drage Tadića i HDSSB-ova saborskog zastupnika Ivana Drmića, kročila u PU osječko-baranjsku na razgovor.

Rekli sve što znamo

Ušla je u pratnji poznatog osječkog odvjetnika Marka Dumančića, koji je svojedobno branio i samog Glavaša, nešto prije 20 sati. Kako doznajemo, stigla je ravno s puta, bila je navodno prvo u BiH, a potom na moru. Pred zgradom PU obavljen je pregled njezina automobila, a kući je otišla oko ponoći.

– Sinoć smo bili na razgovoru, rekli smo sve što znamo o slučaju. Vratili smo se doma i čekamo što će biti. O prijavama još nema nikakva govora – kazao nam je Dumančić.

– Sva daljnja postupanja određuje USKOK jer je to njihov predmet, više od toga ne mogu reći – kratak je bio glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Komentara 22

MM
Mladen Miletić
20:05 02.10.2010.

Osijek: Svih petero osumnjičenih ispitano pa pušteno kući, ovo je nevjerovatno do njih nisu naredbe iz EU stigle; hapsi i zatvaraj balkansku marvu !

ST
Stalker
23:57 02.10.2010.

@bajaga a što ste vi ćirilićari ?...guzili vas turci 800 godina...nema te ni krvi čiste..svi ste neki polutani...ajde vrati se ti čuvanju ovaca to ti je i onako vrh karijere u toj prčiji...mrš

BR
bronzi
14:33 02.10.2010.

..kakva vrhunska predstava u režiji Tadića i Grbića.Dali je netko vidio ili čuo za tih četvero privedeni, naravno da nije.Zašto se juče cijeli dan sliko grbić zar to nije posao glasnogovornika borovca.Kaže tadić da nije podignuta prijava protiv njega a uzimanje mita šta če mo sa time

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije