Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otišli iz Hrvatske

Osječanin u rujnu naručio majstora, no na popravak će se morati načekati...

Radnik
Petar Glebov/PIXSELL
25.10.2017.
u 13:20

– Oni koji nešto znaju raditi rukama otišli su u inozemstvo, za svojim mušterijama – upozorava predsjednica Udruženja obrtnika Osijek, Milena Cesar.

U Osijeku je nestašica majstora, a to najbolje osjećaju građani koji ne mogu obaviti manje popravke u stanovima i kućama. 

Do koje je mjere situacija ozbiljna, upozorava Osječanin kojega je, kaže, krajem rujna majstor za sitan popravak elektroinstalacija predbilježio tek za 19. prosinca, piše Glas Slavonije

Oni koji nešto znaju raditi rukama otišli u inozemstvo

– Oni koji nešto znaju raditi rukama otišli su u inozemstvo, za svojim mušterijama – upozorava predsjednica Udruženja obrtnika Osijek, Milena Cesar, te dodaje da majstori u Osijeku već godinama teško opstaju. 

– Rade od jutra do mraka, i to samo kako bi mogli poplaćati najosnovnije tražbine i ostvariti nekakav manji dohodak. Svojim zaposlenicima ne mogu ponuditi veće plaće, kojima bi ih zadržali, jer bi to značilo da moraju povisiti cijenu rada, a to je trenutačno nemoguće jer si građani sa svojim malim primanjima njihove usluge onda ne bi mogli priuštiti – kazala je Cesar i dodala da zbog toga gube zaposlenike, zatvaraju obrte i odlaze u inozemstvo za boljim poslom i zaradom. 

Radnik
1/3

Ostaju oni stariji koji će uskoro u mirovinu

– Ostaju tek oni stariji koji će uskoro u mirovinu. S druge strane, u škole koje obrazuju za deficitarna zanimanja, poput elektroinstalatera, plinoinstalatera, limara ili bravara, djeca se nerado upisuju ili im to uopće ne pada na pamet. Za nekoliko će godina Osječani doista biti u situaciji da im neće imati tko obaviti jednostavne popravke – zaključuje Cesar. 

Komentara 5

KA
kasuv
14:26 25.10.2017.

sve završilo plačene lažne polufakultete ,svi meneđeri bi bili u tuđim i državnim firmama a ne u sojoj,ništa se ne isplaati raditi pogotovo poljoprivreda,gledanje sapunica glavni hit,sve teško samo se pitam koliko se ljudi sa ekonomijom zaposlilo u struci u njemačkoj a koliko bravara,imaju nijemci svoje meneđere lp

ZA
zarac
14:39 25.10.2017.

Na sreću, crkava i svećenika ne fali, tako da se narod lijepo može okrenuti Bogu i od njega ponizno zamoliti pomoć.

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
14:18 25.10.2017.

Neka samo idu izrodi hrvatski, sretan im put i ostanak. Ako nam bude nedostalalo radne snage, bilo koje vrste, u susjedstvu imamo na pretek pravovjernog Hrvatskog cijeć, koje će znati cijeniti hrvatske vrijednosti, kao u prošlosti. Tako će se očistitii hrvatska njiva od nevjerodomoljubnog kukolja i ostaće samo istinski vjerodomoljubi osloboditelji, branitelji i njihovi dični potomci, koji će nastaviti svijetlu tradiciju domoljublja (koje je za vrijeme Poglavnika nazivano i rodoljublje. Ovi će u suradnji sa Hrvatskim cvijećem, kao radnom snagom ostvariti viziju našeg Vrhovnika Franje o Lijepoj našoj kao Raju švicarskog tipa. Usput će doći do hrvatskog melting pota kombiniranog sa ekumenom, iz kojeg će se izroditi nadljudii koji će ovladati Europom i ostatkom svijeta. Mašala nano umro babo, govorit će tada pristojno odgojena pravovjerna nevjeta hrvatskih korjena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije