Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program prevencije

Osigurano 200 besplatnih kastracija za pse s područja Bijelog Brda, Darde i Petrijevaca

Foto: shutterstock
1/2
19.10.2020.
u 20:08

Udruga Pobjede, njemačka organizacija ITV Grenzenlos, veterinarska ambulanta Fury i donatori zajednički u programu smanjenja broja neželjenih pasa

Udruga Pobjede, koja vodi osječki Azil za pse, zajedno s njemačkom organizacijom ITV Grenzenlos, veterinarskom ambulantom Fury i brojnim donatorima osigurala je 200 besplatnih kastracija za pse s područja Bijelog Brda, Darde i Petrijevaca. Ovaj program trebao bi smanjiti populaciju neželjenih pasa.

– Radi se o jednostavnoj matematici. Jedan pas i njegovo, odnosno njeno potomstvo, za samo 7 godina na svijet može donijeti 67.000 štenaca. Kapaciteta za saniranje takve neodgovornosti nitko u Hrvatskoj nema. Ako uzmete u obzir da niti jedna od nabrojanih općina nema sklonište, onda je ovakav način prevencije jedino trenutno rješenje koje mi, zahvaljujući našim partnerima u ovom projektu, možemo ponuditi – poruka je iz osječkoga Azila. Svakodnevno im stižu brojne dojave upravo iz općina obuhvaćenih ovim projektom, no njihov kapacitet je jasno definiran i mogu zbrinutu 180 pasa.

Prijaviti se na ovaj projekt možete putem online prijavnice https://forms.gle/6cKdo19aKvGUgpSTA ili pozivom na 095/35-78-077.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije