Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SATIRIČNI PREGLED TJEDNA

Osiguranje Predsjedničkih dvora prijavilo je neobični incident koji je izazvao Joža Manolić

Josip Manoli? danas slavi 103. ro?endan
Marko Lukunic/PIXSELL
03.12.2023.
u 09:55

U svome britkom stilu Toni Ivanišević secira događaje u proteklih sedam dana

Subota 25. 11. 2023. Hrvatski nogometni savez i Ministarstvo pravosuđa privukli su pažnju javnosti eksperimentalnim rehabilitacijskim programom zatvorenika iz kaznionice Valtura. Tamo je zbog sklonosti tjelesnom nasilju svojevremeno završio mladi Ante Erceg, talentirani nogoloptalac s manjom greškom u karakteru. Međutim, Ante je drag dečko i zbog dobrog vladanja dobio je šansu da dug društvu do kraja kazne vrati igrajući za NK i obučen mu je dres NK Istre. Tako je Antiša istrčao protiv Hajduka, ali samo u prvom dijelu zaslužio je 6 žutih kartona za mlaćenje bijelih u svim oblicima. Nije dobio nijedan jer se vjerovalo da će shvatiti da mu je ovo prilika da okrene novu stranicu u životu. Hajduk je na kraju pobijedio, a sve nas je rastužila informacija da je na kraju utakmice pobjegao. Iz HNS-a su se posuli pepelom i uputili ispriku Antinim žrtvama na terenu.

Nedjelja 26. 11. 2023. Pula je u strahu. Policija još od jučer nije uhitila podivljalog Antu Ercega, a s više lokacija po gradu stigle su prijave građana o incidentima. Tako je na Verudi Ante s leđa uklizao tetoviranom mladiću s bradom koji je nosio bijelu majicu. Slično se dogodilo drugom čovjeku u Premanturi kojem je Ante oštrim startom slomio nogu. Policijski glasnogovornik posebno je upozorio mladiće koji imaju fizičke sličnosti s Hajdukovim kapetanom Markom Livajom, jer je očito da Antiši roleta padne kada vidi bilo koga tko ga podsjeća na Livaju. Interesantno je da se oglasio i Livaja javno zamolivši Antu da se preda i da je i on u mladosti bio huligan na terenu, a vidi ga sada. Oglasio se i šef hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić izjavivši da mu uopće nije jasno u čemu je problem i da, što se njega tiče, Ante nije napravio hajdukovcima ništa posebno, inače bi valjda bio kažnjen još na terenu. Ako sudac nije ništa vidio, jamačno bi se oglasila VAR soba iz Međugorja.

Ponedjeljak 27. 11. 2023. Belgijska policija javlja o incidentu koji se kasno sinoć dogodio u Bruxellesu gdje je zbog nametljivog ponašanja, proganjanja i praćenja predsjednice Europske misije Ursule von der Leyen uhićen izvjesni V. Z. (45), ukrajinski državljanin iz Kijeva, koji se posljednjih mjesec dana pokušava naći s Plenkijevom frendicom Ursulom tvrdeći da mu je obećala naoružanje za obranu od ruske agresije. Provjerom podataka otkrilo se da je V. Z. doista predsjednik Ukrajine i da se tamo zbilja još uvijek ratuje iako to, otkad su Hamasovi teroristi napali Izrael, više gotovo nikoga ne zanima. Dobro, zanima Ukrajince, ali i oni su sami krivi. Lijepo im je rečeno da moraju pobijediti u ofenzivi, a oni su samo izginuli i linija se nije ni pomaknula. I što bi sada htjeli?

Utorak 28. 11. 2023. Mislili smo da smo sve vidjeli, ali ovo što nam danas javljaju iz Vukovara zapanjilo je cijelu Hrvatsku. Naime, oko šest ujutro javljeno je da je na Dunavu uočen četverac u kojem veslaju četiri starija muškarca. Samo po sebi to ne bi bilo ništa čudno da se četverac nije prevrnuo i da četiri veslača nije trebalo spašavati, ali pravi šok je nastao kada se shvatilo da su u njemu bili Plenki, Pupi, Penava i Zeko! Novinari su se odmah raspisali o najavi nove koalicije iako je očito da se veslači još moraju uskladiti kako bi veslali koordiniranije. Za sada im ne ide, ali daleko su izbori.

Srijeda 29. 11. 2023. Osiguranje Predsjedničkih dvora obavijestilo je javnost o neobičnom incidentu koji je izazvala simpatična starina Joža Manolić koji je uočen kako u bijelom odijelu maršira prema glavnom ulazu, a kada su ga pitali kamo ide, rekao je da ide po Franju. Kakvog Franju, upitao ga je uvijek oprezni brigadir Burčul, na što mu je Joža rekao da se makne, inače će pozvati Jovu Kapičića da ga odvede na preodgoj. "Franjo mi je rekao da ga pokupim, idemo na proslavu Dana Republike u Generalštab, a ti nas tu maltretiraš", podviknuo je Joža na Burčula. Na to je iz rezidencije izišao Zoka i objasnio Joži kako stoje stvari.

Četvrtak 30. 11. 2023. Sindikat policije šokiran je uhićenjem svojih kolega u Sisku, i to samo zato što su nekim dilerima malo bez razloga propucali auto. "Neka institucije rade svoj posao, ali znate li vi kolika je plaća policajca? Žalimo se da nam mladi odlaze, nemamo kome obući uniformu, a vi nas maltretirate, jest su se dečki malo zaigrali, a sve se moglo izbjeći da su se dileri pridržavali pravila i da su stavili pinku u našu kasicu prasicu", rekao je našem novinaru jedan od kolega uhićenih plavaca.

Petak 1. 12. 2023. Izaslanstvo glavnih gradova članica EU posjetilo je danas Zagreb kako bi, nakon što je Zagreb nabavio i u promet stavio rashodovane njemačke tramvaje i to predstavio kao uspjeh, našem gradonačelniku Senfu predložili niz sličnih projekata koji bi poboljšali život građana Zagreba. Stare iskorištene gradske klupe iz Lisabona, koje samo treba prefarbati, 10.000 bicikala iz Nizozemske s probušenim gumama koje samo treba promijeniti, stotine gradskih taksija iz Pariza starih samo 20 godina, koji bi u vještim automehaničarskim rukama mogli bljesnuti kao novi samo su neki od prijedloga koje će Senf razmotriti. Dobar je Senf.

Komentara 9

Avatar Retro
Retro
10:49 03.12.2023.

Manolić je uporna starina. Čovjek je dulje vremena u dobi "starog čovjeka" nego što mnogi uopće požive u cijelom životu. Kad te generacije ljudi znaju kao starca ispadaš kao Metuzalem.

DU
Deleted user
12:33 03.12.2023.

Ovakovi prekaljeni dugo žive. Kaže se kako ih na onom svijetu neće niti Bog a niti vrag jer se boji konkurencije.

Avatar Barbie 💋
Barbie 💋
11:40 03.12.2023.

Simpatičan mladić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije