Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Osam godina Anita stanuje u azilu i sanja svoj dom

Anita
Foto: Privatni album
1/6
02.12.2015.
u 14:15

I te 2007., kad su Pobjede preuzele azil, Anita je bila u njemu. Sve se promijenilo, ali Anita je još uvijek tu

Anita je ove godine bila misica veljače na kalendaru osječke udruge Pobjede. Okrenut je i posljednji list na njemu, a Anita je još uvijek u azilu u Nemetinu.

Bila je tu i davne 2007., kad su Pobjede preuzele azil i kad se u njemu sve počelo mijenjati. Promijenila se i Anita, postala je starija. Sve drugo ostalo je isto. I dalje je mila, draga, dobra. Voli Anita sve, odrasle, djecu, slaže se s drugim psima i mačkama. I ne treba joj puno, samo da je u svom domu. Da se stisne uz svog čovjeka, da ima ruku koja će je pomaziti kad god to poželi, da ne mora čekati u redu. Uživala bi Anita u šetnjama, u igri, jer još puno toga može dati, ima u njoj još puno ljubavi.

S Anitom se možete družiti u azilu, možete je prošetati do Drave, a poželite li je i udomiti, nazovite volontere na 095/87-23-087.

S kalendara

Kad mi poneku noć, umjesto mjeseca, san presijeku kadrovi,
oni krvavi, teški i blatni, oni koje više ne prepoznajem u ovome mom Azilu, oni iz 2007.
Oni u kojima je moja Kokica još uvijek napuštena i bolesna,
Seka uplašena i nimalo moja, Gazda koji nas dočekuje i ispraća kao da moli svaki put da mu se vratimo, da ne zaboravimo.

Tamo je i Anita.
I jedna bijela muškatla, i prva zelena kućica u Azilu, i žuto lišće koje je bar na tren učinilo jesen lijepom.
Već dugo je Kokica moja, Seka Irmina, Gazda putuje trajektom na more.
Muškatla nije više samo jedna, a kućice su i zelene i plave i crvene i žute. I nema više ni lišća, mnoge druge stvari su jeseni učinile lijepima.
Samo je Anita još uvijek tu.

Ključne riječi

Komentara 3

GI
Gips
22:23 02.12.2015.

Ko je Anita, pas ili ova cura?

D1
d12345
14:37 02.12.2015.

Jeli to isti onaj azil za pse u kojem su voditelji azila uzimali mito od kriminalaca za smanjenje i ne dolaženje na odsluženje kazne......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije