Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Specijalci u Ukrajini

Oružje otkriva da je na Krimu ruski Specnaz

Ruska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
04.03.2014.
u 07:58

Sudeći po detaljima vatrenog oružja, ovi maskirani vojnici ne samo da su pripadnici ruskih vojnih postrojbi nego je vrlo izgledno kako je riječ o pripadnicima specijalnih postrojbi.

Iako službena Moskva uporno tvrdi da nema veze s “naoružanim pripadnicima teritorijalne obrane Krima” govoreći da je riječ o lokalnom stanovništvu koje se “samoorganiziralo” u zaštiti od “fašista iz Ukrajine”, analiza oružja i opreme ovih postrojbi govori nešto sasvim drugo.

Sudeći po detaljima vatrenog oružja, ovi maskirani vojnici ne samo da su pripadnici ruskih vojnih postrojbi nego je vrlo izgledno riječ o pripadnicima Specnaza, specijalnih postrojbi, ruskog pandana američkom Delta Forceu. Od holografskih ciljnika preko snajpera s posebnim optikama do malih detalja poput rukohvata puški, sve to odaje njihove stvarne vlasnike.

AK-74M s lanserom granata

Jurišnom strojnicom kalibra 5,54 mm opremljena je cijela ruska vojska, no dodatak ispod cijevi, bacač granata GP-25 od 40 mm, izdaje se većinom specijalnim postrojbama.

Bacač GM-94G

Proizveden nakon raspada SSSR-a, bacač granata kalibra 43 milimetra nema nitko osim Rusije. Da je ovaj primjerak u posjedu specijalaca, vidi se i po holografskom ciljniku

Rukohvat

Standardni puškomitraljez PKM za Specnaz dodatno se oprema rukohvatom Zentico.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Šinski sustav

Ruski Zentico proizvodi i šinski sustav kojim su opremljeni samo puškomitraljezi PKM i PKP koje koriste pripadnici Specnaza.

PKP Pečeneg

Puškomitraljez PKP Pečeneg u kalibru 7,62 mm posjeduje samo i isključivo Rusija, za razliku od starijeg modela PKM kojeg ima i u Ukrajini.

>>Obama: Rusija je na krivoj strani povijesti! Merkel: Putin živi u nekom svom svijetu

>>Odsijecanje Krima bit će prvi korak u napadu na Ukrajinu

Ključne riječi

Komentara 85

TR
Trnjanec
08:20 04.03.2014.

Zaboravili ste napisati da na glavi nose Šestan-Busch kacige.

AJ
ajmo
09:08 04.03.2014.

Hahahahahahahaha da ovi baš liče na naoružane građane hahahahahahahahaha. Imaju sve odlike naoružanog lovačkog smostoječeg zdruga .

ZA
zagabria1
13:11 04.03.2014.

Nije mi jasno što ih Putin kao prikriva kad svi znamo tko su. Šta ima od toga, trebao je otvoreno reći to su naši vojnici. Ipak Putinu dajem odobravanje za jedan detalj, nije dalje išao u zaoštravanje što bi biloilo potpuno bezumno. Istu pohvalu dajem Obami jer je reagirao diplomatski iako su ga jastrebovi tamo popljuvali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije