Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki ZNAČAJ
Povratak na članak

Pariška Katedrala gradila se dva stoljeća... uništena je u 63 minute

Zanimljivo je kako se na gotiku iz perspektive talijanske renesanse gledalo s podsmijehom i prezirom. Taj stil koji danas oduševljava svijet smatrao se – barbarskim. U takvom je okruženju nastala Katedrala Notre Dame

Komentari 9

HB
HBPM33
19:24 17.04.2019.

I mnogo truda treba da se Bog useli u srce...a za tren ga izgubimo nepromišljenim gresima...

VL
YU
YuBastards
20:28 17.04.2019.

Zagrebacka katedrala..obnova zvonika trajala dva stoljeca. i jos traje.

VL
KA
karlodrago
19:10 17.04.2019.

Bogu nije bitno kolika je i kakva je katedrala već koliko su ovi što plaču išli u nju.

VL
Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
19:28 17.04.2019.

Kakva gotika, kakva romanika... Sve je počelo s drugovima i socrealizmom.

VL
AA
aabbcc
23:20 17.04.2019.

..gradila se dva stoljeća...!!!, __ a za te pare su mogli sve beskucnike svijeta udomiti da im je Bog malo vise humanosti podario .

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:11 18.04.2019.

Meni su dvije stvari posebno kritične. Prva je sigurnosno certificiranje izvođača (SCC). Trebalo bi utvrditi da li su stvarno izvođači restauracije dijelova crkve svi imali certifikate o radovima u izvanredno rizičnom okruženju neprocijenjenjive vrijednosti. Kako su ih dobili, koje susu ih organizacije certificirale, da li su provođeni periodički pregledi osoblja, da li je bilo promjena osoblja i uvođenja onih bez certifikata. Druga činjenica je bilo nereagiranje osoblja unutar crkve, gdje kroz crkvu prođe godišnje 13 milijuna turista, na znakove alarma za požare. Da li je osoblje crkve također prošlo obuku i certificiranje za protpožarnu zaštitu. I da oprostite, ali koji su to tamo idioti koji nisu reagirali na očite alarme da se u građevini razvio požar a koje su i turisti prepoznali kao alarme protupožarmne dojave. To je ogroman sigurnosni propust, uz sav sustav ranog upozorenja i sve troškove ugradnje takvog sustava uspješno su ostavili idiote da budu mrtvi-hladni kada alarmni sustav sve svoje obavi za što je bio i ugrađen.

VL
DU
Deleted user
20:41 17.04.2019.

Najvjerojatnije 'inside job' kao i mnoga insiderska dešavanja od 9/11. Sve laufa kao na tekućoj vrpci; no treba sačekat do se prašina i dim spuste... Iluminati drže zapadnu hemisveru zemaljske kugle totalno pod konrolom, a pučanstvo za velike ovčurine ii ostale domaće životinje.

VL
CR
crodux
19:22 17.04.2019.

ma šta je uništeno?!

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:26 18.04.2019.

ne kužim, 'cijeli svijet sa suzama u očima'... ne vjerujem da je ikog, posebno u africi i aziji, nešto posebno u srce dirnuo ovaj požar. previše su francuzi zla napravili po svijetu da bi im se sad opet kroz prste gledalo i sažalijevalo. oni, koji su uništili neprocjenjiva kulturan blaga drugih naroda, sad da budu u neku ruku žrtve? ovo je rezultat čisto zapadnog načina razmišljanja i pristupa rješavanju problema, a posebno je tu riječ i o odnosu prema religiji, naročiti kršćanstvu. koje je btw u europu skoro pa zabranjeno javno isticati, dok se druge, islam posebno, i te kako reklamira i dozvoljava svugdje, a šerijat je u nekim dijelovima zapadnih zemalja uobičajeno 'pravosuđe'. sad će, nažalost, macron, koji nema nikakvu podršku u narodum, iskoristiti ovu nesreću, i pokušati politički profitirati, 'ujediniti' francuze. gdje su bili milijarderi kad je crkva tražila pomoć za sanaciju katedrale? nisu skupili u par godina ni 13 mil eura, a sad obećavaju milijarderi stotine milijuna... francuskoj katoličkoj crkvi su nakon jedne revolucije uzeli svu imovinu... prihodi su im daleko od onih koje naši misle da imaju. a što plačete nad stradavanjem građevine koja predstavlja nešto što vi omalovažavate...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.