Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MZO poziva škole

'Organizirajte ponovno terensku nastavu u Jasenovcu'

storyeditor/2022-05-09/PXL_031019_26287095.jpg
Foto: \'Nikola Čutuk/PIXSELL\'
1/3
10.05.2022.
u 07:45

Ministarstvo će, dodaje se, školama refundirati troškove prijevoza, dnevnica i smještaja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je u ponedjeljak poziv osnovnim i srednjim školama da ponovno, s obzirom na ukidanje epidemioloških mjera vezanih uz izvanučioničku nastavu, organiziraju terensku nastavu u Spomen-području Jasenovac. Posjeti se organiziraju da bi učenici uz stručnu pripremu i stručno vođenje mogli unaprijediti znanje o holokaustu te spoznati razmjere i posljedice počinjenih zločina protiv čovječnosti.

- S obzirom na to da su sve epidemiološke mjere vezane uz obrazovni proces i izvanučioničku nastavu ukinute te da nema prepreka da se posjeti realiziraju, škole koje su u godišnjem školskom kurikulumu planirale i posjet učenika Javnoj ustanovi Spomen-području Jasenovac mogu provesti realizaciju posjeta u skladu s Pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole - stoji u dopisu Ministarstva ravnateljima osnovnih i srednjih škola.

Ministarstvo će, dodaje se, školama refundirati troškove prijevoza, dnevnica i smještaja. Termin i detalje vezane uz posjet škole dogovaraju izravno s JU Spomen-područje Jasenovac. Škole trebaju popuniti obrazac za iskaz interesa za posjet učenika Spomen-podruju i poslati ga Ministarstvu, a odlazak na terensku nastavu automatski se odobrava predajom obrasca. Za refundaciju troškova potrebno je Ministarstvu dostaviti troškovnik s iskazanim troškovima te preslike računa i preslike obračunatih putnih naloga, a zamolba za refundaciju Ministarstvu se šalje poštom.

VIDEO Tomašević nagradio srednjoškolce

Ključne riječi

Komentara 3

MI
mismokanibali
10:26 10.05.2022.

Jasenovacki mit ! Ocemo istinu ! Iskopajte grobove da vidimo jel ih ima koliko pise da ima !

CR
CROLINDA
08:07 10.05.2022.

i nastavu o Domovinskom obrambenom ratu nasprama srbojugoagresije i nastavu o Križnom putu hrvatskoga naroda- stotine tisuća - i starci i žene i djeca - bez suda bez ženevske konvencije -žica metak jama rov kama vapno zemlja - ali - zaklela se zemlja raju da se tajne sve saznaju -narod zna i narod pamti - kao članica EU Hrvatska je već do sada pred javnošću i u javnosti morala ispoštovati svih onih nekoliko rezolucija EU o odbacivanju javnog reklamiranja SVIH totalitarnih režima, njihovih slugu i znakovlja - vladajući i oporbo kada će komunističke insignije pokliči i sluge biti zabranjeni u javnosti i zašto ne istražite jasenovačke kosturnice - istina - a ne neodgovorni mitovi pristranih nazovipovjesničara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije