Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADZOR

OESS produljuje i udvostručuje promatračku misiju u Ukrajini

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
13.03.2015.
u 11:42

U promatračkoj misiji OESS-a je i dvanaest promatrača iz Hrvatske.

Prema izvješću Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), Stalno vijeće ove 57 – člane međunarodne Organizacije u četvrtak je na zasjedanju u Beču odlučilo produljiti mandat posebne promatračke misije OESS-a u Ukrajini do 31. ožujka 2016. godine, te povećati trenutan broj promatrača s 452 na 1.000.

Zadaća promatrača je nadzor provedbe Sporazuma iz Minska iz veljače ove godine, kojeg su postigli čelnici Ukrajine, Rusije, Njemačke i Francuske, s ciljem smirivanja krize u istočnom dijelu Ukrajine. S hrvatske strane Stalnom vijeću OESS-a bila je nazočna voditeljica Stalne misije RH pri OESS-u, UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, veleposlanica Dubravka Šimonović.

U promatračkoj misiji OESS-a je i dvanaest promatrača iz Hrvatske.

>> Frano Matušić: Hrvatska u cijelosti podupire suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine

>> Dačić u Beču: Ovo je kritičan trenutak za Ukrajinu

Komentara 4

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:32 13.03.2015.

To ce jako razljutiti Amere i Britance, jer kako ce onda inscenirati jedan od svojih starih trikova "false flag operation" da bi opet zapoceli rat do posljednjeg Ukrajinca.

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
13:14 13.03.2015.

Ti promatrači u devedesetim godinama ostali su nam u " jako dobrom" sjećanju. Po pravilu, množe se ko gamad na slabijoj strani. Nadam se da su Rusi oprezniji i nisu tim "sladodedarima" dopustili da im pogane njihovu interesnu zonu.

Avatar Navrdeda
Navrdeda
14:45 13.03.2015.

NEMAČKI NOVINAR: Pišemo laži protiv Rusije i Putina kako bi izazvali Treći svetski rat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije