Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASJEDANJE PS OESS-A

Dačić u Beču: Ovo je kritičan trenutak za Ukrajinu

Ivica Dačić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
20.02.2015.
u 11:37

Dačić je izrazio zabrinutost da bi stalno kršenje prekida vatre u Ukrajini moglo dovesti do nekontroliranog nasilja

Na marginama 14. zimskog zasjedanja Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (PS OESS) u Beču, predsjedavajući OESS-a, ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se je u četvrtak kasno navečer s posebnom povjerenicom predsjedavajućeg u Trilateralnoj kontakt skupini Heidi Tagliavini, voditeljem posebne monitoring misije OESS-a u Ukrajini Ertugrulom Apakanom i voditeljem Nadzorne misije na graničnim prijelazima između Rusije i Ukrajine Paulom Picardom, stoji u izvješću OESS-a.

Isti izvor navodi da je Dačić izrazio zabrinutost da bi stalno kršenje prekida vatre u Ukrajini moglo dovesti do nekontroliranog nasilja. Istakao je kako je „ovo kritičan trenutak za Ukrajinu“. Predsjedavajući OESS-a apelirao je na sve sudionike dogovora iz Minska da se pridržavaju prekida vatre, kao temelja za sljedeće dogovorene korake. Istakao je da je jedini put mirno rješenje sukoba uz primjenu Memoranduma i protokola iz Minska iz rujna 2014. godine.

>> Matušić: 'Podržat ćemo cjelovitost Ukrajine i što je moguće brže rješenje ukrajinske krize'

>> U Ukrajini na snagu stupilo primirje. Borbe se vodile do samog kraja

Komentara 40

MX
Mister X
14:19 20.02.2015.

Njega slušati što gluposti priča je bez veze ... Što je pisac mislio moglo bi dovesti do ne kontroliranog nasilja u odnosu na sada kada je nasilje kontrolirano od SAD-a i Euvrupe ! Iak nemaju blage veze sa Ukrajinom (m ( Niti je članica NATO saveza niti je članica Europske zajednice ! Isto kao Libija Afganistan Sirija Irak Palestina kako ih to ne zabrinjava nimalo !? kako oni uvode red tamo ovdje će se rusi pobrinuti da uvedu red i poredak u susjedstvu... Ili još uvijek misle vjeruju da je Putin Idi-ot ? Da će dozvoliti smrtonosne atomske rakete u njihovu KUBU nakon teškoga izgladnjivanja njegovog naroda ? A kod posjeda tolikog nuklearnog potencijala ne bi li bio bud-ala?

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:40 20.02.2015.

Sram ga bilo pokusava sprijeciti daljnje nasilje a Ameri lijepo isplanirali rat do posljednjeg Ukrajinca.

DU
Deleted user
18:48 20.02.2015.

vec sam mislio..nema vijesti iz servije..kad ono..ovaj covjeculjak i njegove mudrosti..e..bas..ti hvala..vl..sad..cu bolje zaspat..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije