Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG JUČERAŠNJE SJEDNICE

Orešković zabranili ulazak u sabornicu: 'Reiner zloupotrebljava svoj položaj u Saboru!'

Zagreb: Dalija Orešković komentirala u Saboru svoje udaljenje sa sjednice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
16.04.2021.
u 13:04

Reiner je tijekom sjednice u četvrtak izrekao nekoliko stegovnih mjera Orešković

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković izjavila je u petak da joj je saborska straža onemogućila ulazak u sabornicu nakon što joj je jučer tijekom rasprave predsjedavajući Željko Reiner (HDZ) dodijelio mjeru udaljenja sa sjednice u dvostrukom trajanju.

„Danas se raspravlja o kontroli javne nabave, temi o kojoj bih osobno imala puno toga važnoga reći, no to nisam mogla jer me je saborska straža, po nalogu i uputi predsjedavatelja Željka Reinera, fizički spriječila da uđem u sabornicu”, izjavila je Orešković u Saboru.

Reiner je tijekom sjednice u četvrtak izrekao nekoliko stegovnih mjera Orešković, a jedna od njih bila je i udaljenje sa sjednice u dvostrukom trajanju.

Orešković je ocijenila kako nije bilo razloga za izricanje takve mjere i ustvrdila da vlast koja se na takav način ponaša prema zastupnicima nije demokratska.

„U mom konkretnom slučaju Reiner, ne prvi put, zloupotrebljava svoju poziciju predsjedavanja Saborom, ometa me u govoru, prekida i onemogućava da izgovorim što želim”, kazala je Orešković.

„Radi se o brutalnom totalitarnom pokušaju zastrašivanja i sprječavanja mene kao zastupnice u iznošenju argumentirane rasprave”, ocijenila je.

Najavila je da će uložiti prigovor i pozvala ostale zastupnike da osvijeste taj problem.

Čelnica Agencije za lijekove srušila se na konferenciji o prestanku cijepljenja AstraZenecom

Komentara 21

MI
Mircen
13:39 16.04.2021.

I ti si zloupotrijebila svoj položaj, a i uz to vršila brojne tajne konzultacije i uz obmanjivanje javnosti rekla da nije bilo "utjecaja politike" prilikom donošenja one sotonski bolesne odluke o tzv. "sukobu interesa Tomislava Karamarka" 2016. godine kojom je pala vlada. Da bi prije koji mjesec ta tvoja politički iskonstruirana bolesna presuda Karamarku - pala na sudu. Srami se!

ST
Stipan
13:15 16.04.2021.

Upala u vapno.

Avatar southman
southman
13:46 16.04.2021.

A gdje je laptop ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije