Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET BAVARSKOJ

Orešković: Usmjereni smo na stvaranje pozitivne investicijske klime

Orešković
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
25.04.2016.
u 21:51

"Izuzetno sam zadovoljan konstruktivnom atmosferom i razgovorom s predstavnicima bavarskog gospodarstva“, rekao je Orešković nakon radne večere.

Hrvatski premijer Tihomir Orešković susreo se večeras u Muenchenu s vodećim predstavnicima bavarskog gospodarstva kako bi kroz izravan kontakt dao poticaj gospodarskoj suradnji Hrvatske i Bavarske.

"Izuzetno sam zadovoljan konstruktivnom atmosferom i razgovorom s predstavnicima bavarskog gospodarstva“, rekao je Orešković nakon radne večere.

Na sastanku hrvatskog izaslanstva i predstavnika bavarskog gospodarstva razgovaralo se o poticanju gospodarskih odnosa i uklanjanju prepreka intenzivnijim investicijama.

"Rad naše vlade je usredotočen na vraćanje povjerenja u institucije i stvaranje pozitivne investicijske klime“, rekao je Orešković.

Nakon popodnevnog sastanka s premijerom Bavarske Horstom Seehoferom, istaknuto je kako će Hrvatska vlada raditi na otklanjanju glavnih prepreka investicijama u Hrvatsku a to su birokracija, nesigurna porezna politike te prevelika javna uprava.

Jedna od tema razgovora bilo je i usklađivanje obrazovnih sustava pri čemu se kao mogućnost za strukovno obrazovanje u Hrvatskoj razmatra uvođenje, na praksu orijentiranog, njemačkog dualnog sustava paralelne izobrazbe u industriji i strukovnim školama.

Susretu u središtu Siemensa u Muenchenu nazočili su predstavnici kompanija poput Siemensa, Deutsche Bank, Hedidelberg Zement, Deutsche Telekom, Commerzbank. Susret je organizirao Odbor njemačkog gospodarstva za istočnu Europu.

Prije toga premijer Orešković je razgovarao s predstavnicima hrvatske zajednice u Bavarskoj i poručio im da bi mogli biti važan čimbenik razvoju hrvatsko-bavarskih gospodarskih odnosa.

>> Orešković je angažiraniji i komunikativniji nego Milanović na početku

Komentara 13

MA
Marko1337
22:42 25.04.2016.

Pravi pogodak bio bi napraviti Hrvatsko-bavarsku federaciju.

ST
stefj
22:35 25.04.2016.

Za sad ne vidim ništa da se radi na poboljšanju investicijske klime. Hrvatska ima preko 15.000 kazni za poduzetnike, ogromnu i sporu birokraciju, proturječne zakone, Uz to imamo jedne od najviših poreznih opterećenja, preko 500 parafiskalnih nameta, a najgore je da nitko niti ne zna što je sve potrebno zadovoljiti da se investicija provede. Samo 40% ljudi poduzetništvo smatra pozitivnom stvari, a najgora riječ koje se groze državni službenici, mediji i sindikati je PROFIT. To je nešto o čemu se ne smije govoriti, a izgovoranje iste je gore nego zabranjeni starohrvatski pozdrav... Jasno mi je da ova vlada sada gasi požare i pokušava popraviti bar nešto što je prošla vlada zakuhala. no radi blokade "partnera" to im jako slabo ide. S ovakvim idiotarijama koje Most radi sigurno se neće popraviti rejting... Ajde da ova vlada, ako već neće smanjiti poreze, da ih bar ne povećava kao prošla. Da bar ne izmišlja nove parafiskalne namete kao prošla... Da bar...

IN
inbox
23:11 25.04.2016.

ne vjerujem više ni jednom političaru. sluganska politika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije