Naslovnica Vijesti Hrvatska

Počinje preseljenje i naseljavanje izbjeglica iz Grčke, Italije i Sirije u Hrvatsku!

Iz Italije će u Hrvatsku biti premješteno 10 izbjeglica, iz Grčke također 10, a izravno iz Sirije 30 ljudi
20. svibnja 2016. u 16:09 255 komentara 19866 prikaza
Vlaho Orepić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić najavio je u Bruxellesu da će Hrvatska sljedeći mjesec početi s procesom preseljenja i naseljavanja izbjeglica iz Grčke i Italije i izravno iz Sirije.

Orepić je sudjelovao na sastanku ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU, koji su na dnevnom redu imali migracije, vizni sustav i funkcioniranje schengenskog prostora. – Najavio sam da Hrvatska kreće s procesima preseljenja i naseljavanja. Već u utorak naši časnici za vezu idu u Grčku i Italiju i krećemo s realizacijom obveze koju smo preuzeli – izjavio je Orepić nakon sastanka.

Iz Italije će u Hrvatsku biti premješteno 10 izbjeglica, iz Grčke također 10, a izravno iz Sirije 30 ljudi.

Zemlje članice obvezale su se da će olakšati teret Italiji i Grčkoj, zemljama na vanjskim granicama EU i rasporediti izbjeglice sukladno mogućnostima svake pojedine članice. Riječ je o programu premještanja izbjeglica iz rubnih članica u ostale zemlje. Također su dogovorili i program  preseljenja izbjeglica izravno iz trećih zemalja u EU.

Hrvatska bi iz oba programa trebala primiti oko 1600 ljudi u dvije godine.

 >> Petrov: Drago mi je što je Kovačić dio Mostove priče, imam neizmjerno povjerenje u njega

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • Komacero:

    Napravite referendum dali hrvatski narod zeli izbjeglice koje donose sukob i terorizam.Ako se samo jedan raznese i ubije te tim cininom ubije moju ili vasu djecu dali ce odgovarat hrvatska drzava i vlada.Istupimo iz Evropske Unije jer to luciferova tvorevina

  • brankatafta:

    Jučer prolazim Tomislavcem i vidim dvadesetak klošara izbjegličkih kako sjede oko spomenika kralja Tomislava. Gdje je policija? Sve te izbjeglice muškarce treba izbaciti iz Hrvatske.

  • anonimus00:

    vrijeme je za prosvjede