Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orepić objavio:

Počinje preseljenje i naseljavanje izbjeglica iz Grčke, Italije i Sirije u Hrvatsku!

Vlaho Orepić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
20.05.2016.
u 16:09

Iz Italije će u Hrvatsku biti premješteno 10 izbjeglica, iz Grčke također 10, a izravno iz Sirije 30 ljudi

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić najavio je u Bruxellesu da će Hrvatska sljedeći mjesec početi s procesom preseljenja i naseljavanja izbjeglica iz Grčke i Italije i izravno iz Sirije.

Orepić je sudjelovao na sastanku ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU, koji su na dnevnom redu imali migracije, vizni sustav i funkcioniranje schengenskog prostora. – Najavio sam da Hrvatska kreće s procesima preseljenja i naseljavanja. Već u utorak naši časnici za vezu idu u Grčku i Italiju i krećemo s realizacijom obveze koju smo preuzeli – izjavio je Orepić nakon sastanka.

Iz Italije će u Hrvatsku biti premješteno 10 izbjeglica, iz Grčke također 10, a izravno iz Sirije 30 ljudi.

Zemlje članice obvezale su se da će olakšati teret Italiji i Grčkoj, zemljama na vanjskim granicama EU i rasporediti izbjeglice sukladno mogućnostima svake pojedine članice. Riječ je o programu premještanja izbjeglica iz rubnih članica u ostale zemlje. Također su dogovorili i program  preseljenja izbjeglica izravno iz trećih zemalja u EU.

Hrvatska bi iz oba programa trebala primiti oko 1600 ljudi u dvije godine.

 >> Petrov: Drago mi je što je Kovačić dio Mostove priče, imam neizmjerno povjerenje u njega

Ključne riječi

Komentara 255

KO
Komacero
16:44 20.05.2016.

Napravite referendum dali hrvatski narod zeli izbjeglice koje donose sukob i terorizam.Ako se samo jedan raznese i ubije te tim cininom ubije moju ili vasu djecu dali ce odgovarat hrvatska drzava i vlada.Istupimo iz Evropske Unije jer to luciferova tvorevina

BR
brankatafta
16:54 20.05.2016.

Jučer prolazim Tomislavcem i vidim dvadesetak klošara izbjegličkih kako sjede oko spomenika kralja Tomislava. Gdje je policija? Sve te izbjeglice muškarce treba izbaciti iz Hrvatske.

AN
anonimus00
16:42 20.05.2016.

vrijeme je za prosvjede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije