Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Orbán je još jedan Putinov satelit, autokrat kojemu je jako tijesno unutar EU

Ministar vanjskih poslova Mađarske Péter Szijjártó izjavio je da je Budimpešta spremna stati u obranu 150 tisuća etničkih Mađara koji žive u Zakarpatju na zapadu Ukrajine. Mađarska je “pripremila hitne ratne scenarije...”

Komentari 25

AG
Agricola
00:49 19.07.2022.

Dakle, mislim da Mađarska ima pravo brinuti o Mađarima u Ukrajini kao što Hrvatska ima pravo brinuti o Hrvatima u BiH bez da ih itko etiketira kao imperijalne autokracije i sličnim besmislicama kakvima ovaj tekst obiluje.

VL
TM
tmslvprc
23:03 18.07.2022.

Bravo Despot, zaslužio si svaki euro kojim te masonerija i Soros plaćaju

VL
Avatar alexandarkeller
alexandarkeller
03:25 20.07.2022.

Orban je mudar političar,kome je interes vlastitog naroda ispred svega ostalog. I apsolutno je u pravu kad je Ukrajina u pitanju. Intervenirat će samo ako je mađarska manjina ugrožena,a ostalo ga se ne tiče. U Afghanistanu su ginuli Mađari uu službi Amera,pa je iz toga izvukao pouku da tko s vragom tikve sadi,o glavu mu se lupaju. A EU,ako želi piliti granu na kojoj su decenijama komotno sjedili,doživjet će kaos na ulicama vrlo brzo.

VL
ST
stefj
12:22 19.07.2022.

Orban je autokrat, možda i diktator, a s Putinom ga vežu interesi. Interesantno je njega okrivljavati za svašta, dok je istovremeno Njemačka i dalje najveći Putinom financijer u EU, dok zabranjuje pomoć Ukrajini i sl. To je valjda medijsko odvraćanje pozornosti od glavnog problema... A Orbanove poteze plaća Mađarska privreda i građani. Evo, po realnoj potrošnji smo prestigli Mađarsku, sada je Mađarska opet oslabila valutu, te se tako pokušava boriti s inflacijom. No, to opet znači i da su pali po standardu prema prosjeku EU-a... Uvijek se sve plaća, samo je pitanje koliko od finalne cijene plaća sam kupac, a koliko drugi za njega...

VL
BU
Bubalamala
08:00 19.07.2022.

Sve narode koji na bilo koji naćin razmišljaju o agresiji zbog osvajanja terena treba ispitati dali je to ljudski rod i posjeduju li imalo zdravog razuma?

VL
Avatar EU Srbin
EU Srbin
15:58 20.07.2022.

Sve si izpromasivao. Nije se Rusija pocerla siriti, nego NATO prema Rusiji sa zna se kojim ciljem. Invazijom jednog dana kad se povoljne okolnosti za to stvore.

VL
DU
Deleted user
23:31 18.07.2022.

Sociološki su zanimljivi ovakvi članci, u kojima autori nameću čitateljima tko je kome satelit i autokrat? Koliko mi je poznato na demokratskim izborima u Mađarskoj, Orban je ubjedljivo pobijedio. Autor ovog članka kaže:"srbijanska je javnost većinom na Putinovoj strani". A što bi se desilo kad bi ovdje bilo objektivno istraživanje koliko je hrvatska javnost na Orbanovoj strani, a da se to i objavi?

VL
Avatar alexandarkeller
alexandarkeller
03:38 20.07.2022.

A što se tiče hegemonije velikih nad malima,tada će sitnjaver poput RH uvijek biti pod nečijom supremacijom,a kakva nam je vlast i uprava, doista vrijedi žaliti za Austrougarskom.

VL
GE
georg1945
10:33 17.08.2022.

Hrvati, vi se plasite od Mađarske da ce vas osvojiti, zauzeti itd. Moguce je. Ko zna. Jednom je postojala 1000 godisnja drzava Madjaskog Kraljevstva. U kojoj ste bili JEDNAKI sa madjarima jer ste i vi bili narod Svete Krune. Veca drzava vece mogucnosti i za obican narod. A to vuce sa sobom i bolji zivot. Vise mogucnosti zaposljenja. A ovako rascepkano je siromastvo. U Velikoj Mađarskoj ste bili JEDNAKI sa mađarima, bili ste drzavljani iste drzave. Sve ste imali kao i ostali narodi koji su cinli onu veliku Masarsku Kraljevinu. Preporucujem izucavati malo dublje 1000 godisnju nasu zajednicku istoriju !

VL
TA
tabula
08:35 26.07.2022.

Gospodine Despot, vi ste očito pristalica "visoke" politike gdje odlučujuću ulogu igraju politokrati i njihovi ideolozi, a gdje naroda nema nigdje. Narod je nebitan i konzument je odluka te politokratske kaste. Narod je taj koji treba samo plaćati na sve moguće načine i ništa pitati? I sad je Orban crna ovca što se ne uklapa u tu politokratsku šemu?

VL
Avatar Payback
Payback
22:55 18.07.2022.

Izvrstan članak!!

VL
EB
Em-Be.123
22:52 18.07.2022.

Stvarno zabrinjavaju tolika "slijepa" veličanja Orbana. Notornog velikomađarskog nacionalista. Svatko onaj tko ne osuđuje stavljanje karte Velike Mađarske u službene prostorije vladajuće mađarske stranke, na kojoj su dijelovi hrvatskog etničkog i povijesnog prostora, pravi je mađarski propagator, i trebaju ga ispitati tajne službe. Takvi rovare protiv hrvatske države i njezine suverenosti. Zagovaraju povijesno izgnjile mađaronske ideje, podržavaju pljačku hrvatskog gospodarstva koju su izveli i planiraju izvoditi i dalje domaći mađaroni i Mađari, te veličaju prenapuhanu honvedsku spodobu kao idealnog političara i za hrvatske prilike....

VL
JW
Jim West
09:14 19.07.2022.

Zanimljivi su Mađari. Neće dopustiti slati oružje Ukrajini preko svog teritorija, ali ne smeta im kad im iz Ukrajine stiže ruska nafta. I ne bi im smetalo napasti Ukrajinu da, baš kao i Rusi, ''zaštite'' svoju manjinu ondje.

VL
OL
oLo
23:04 18.07.2022.

Hrvatska je mali satelit agresorske Amerike.

VL
EB
Em-Be.123
23:07 18.07.2022.

Mogu razumjeti veličanja Putina, mogu i Vučića, jel znam tko ih veliča, ali ljubitelje Orbana ne mogu, pa ne mogu...još da daju nekakva, bilo kakva objašnjenja, ali ne....čujem samo Soroš, pa Soroš, kao da ga u Peštu nije doveo Orban?! Hajde, branitelji Orbana, barem jedan jedini razlog, osim onoga da čini dobro Mađarima i Mađarskoj....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.