Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSJEDI

Orban gotovo prepolovio broj ministarstava!

orban
AFP/PIXSELL
VL
Autor
Hrvoje Dečak
03.05.2010.
u 19:27

Novo "veleministarstvo" nacionalnih resursa obuhvatit će zdravstvo, školstvo, kulturu i mladež, a na čelu će mu biti Mikos Rethelyi.

Viktor Orban, mandatar nove mađarske vlade, predstavio je svoj tim. Orban je broj ministarstava smanjio na osam, a bilo ih je četrnaest tijekom osmogodišnje vladavine socijalista.

Ministar vanjskih poslova bit će Janos Martonyi, a policije Sandor Pinter. Gospodarstvo i financije pripast će Gyeorgyju Matolcsyju. Inače, Mađarska je i dalje pod nadzorom MMF-a i Europske unije nakon što joj je u listopadu 2008. odobrena pomoć od 20 milijarda eura za oporavak javnih financija.

Novo "veleministarstvo" nacionalnih resursa obuhvatit će zdravstvo, školstvo, kulturu i mladež, a na čelu će mu biti Mikos Rethelyi.

Ključne riječi

Komentara 2

IZ
izbrisan
05:45 04.05.2010.

Jaco,ugledaj se na sjeverne susjede.

MA
MagicSerb
19:42 04.05.2010.

Da, ima \"duplo\" manje ministarstava, ali sigurno i duplo više kojekakvih savetnika, pomoćnika, ovog, onog, tako da ih izađe još gore no ranije. Nemoguće je da jedna država od 10 miliona ljudi funkcioniše sa svega 8 ministara. Pa vatikan ih ima više. Ovo \"veleministarstvo\" se bu rastavilo čim pre, nema šanse da opstane zdravstvo sa školstvom i sportom. Vreme će pokazati da je ovo nemoguća misija. Bez 12 ministarstava nema ni govora. Nek skreše broj pomoćnika, savetnika i poslanika u mađarskom parlamentu, nek smanji ili zamrzne plate javnih službenika i eto rešenja. Ovako će ovaj ministar što ima 5 različitih oblasti imati bar isto toliko savetnika, što će reći da ih u tom ministarstvu ukupno bude bar 6! Od otga su kvalitetnije mogli napravit 3 ministarstva sa po dvoje ljudi. Izašlo bi ih isto što se finansija tiče, ali višestruko korisnije po samu delantost svakog od ministarstava. Ovaj će se svime bavit po malo, a ničim do kraja. Dis\' bio, štas\' radio, nema niš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije