Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Orban: Bruxelles je utvrda novog internacionalizma, trebaju nam mađarska djeca

Političare iz Bruxellesa nazvao je "utvrdom novog internacionalizma" čiji je instrument imigracija.
10. veljače 2019. u 18:30 29 komentara 1364 prikaza
Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL

Mađari su naporno radili da ostvare izvanredan gospodarski rast, rekao je u nedjelju premijer Viktor Orban u tradicionalnom obraćanju naciji i najavio niz novih povlastica za obitelji kako bi potaknuo demografski rast, a oštro je kritizirao proimigrantski nastrojenu oporbu i europske birokrate.

Prosvjed ispred hotela Esplanade za vrijeme summita Srednjoeuropske inicijative Civilne udruge Orban je Mađarsku pretvorio u bolesnu demokraciju

Jedan od najistaknutijih kritičara masovnog dolaska bliskoistočnih i azijskih migranata u Europu, Orban je rekao da će njegova vlada nastaviti održavati gospodarski rast 2 posto iznad prosjeka Europske unije idućih godina unatoč očekivanom globalnom usporavanju.

Politika i gospodarstvo duboko su povezani i ova postignuća "ne mogu se pripisati samo slijepoj sreći", rekao je Orban hvaleći rad svoje vlade za ostvarene uspjehe.

Godine 2009. kada je njegova vlada preuzela vodstvo nakon ljevice, Mađarskoj je trebalo više od samog kriznog upravljanja, trebala joj je cjelovita obnova i novo vodstvo, rekao je Orban, kako prenosi mađarska agencija MTI.

Bruxelles DIE WELT U Bruxellesu prisutno stotine ruskih i kineskih špijuna

Broj sklopljenih brakova raste, smanjena je smrtnost dojenčadi, zaposlenost je narasla s 55 na 70 posto, rastu plaće, a više je nego udvostručena minimalna plaća, rekao je Orban i ocijenio da nakon deset godina Mađari ponovno vjeruju u budućnost.

"Za nas, nije pobjeda kada naša stranka pobijedi već kada je naša zemlja pobjednička", citira MTI Orbana. 

Potaknuti demografski rast 

Premijer, koji se ranijih godina predstavljao kao branitelj kršćanskih vrijednosti u Europi ugroženoj najezdom muslimana, ponovno je govorio o imigraciji s istoka.

"Sve manje i manje djece rađa se u Europi. Zapad misli da je imigracija odgovor na tu prijetnju. Svako dijete koje nedostaje trebalo bi nadomjestiti drugim koje stiže (s istoka) i tada će brojevi biti u redu", rekao je Orban.  

Manfred Weber MANFRED WEBER Mi Europljani postat ćemo prvi u svijetu koji će izliječiti rak

"Ali nama ne trebaju brojevi. Trebaju nam mađarska djeca", rekao je i najavio program u sedam točaka za mlade obitelji. 

Nove mjere uključuju veći zajam za obitelji s najmanje dvoje djece kako bi im se pomoglo da kupe vlastiti dom, zatim subvencije za kupnju automobila i oslobađanje od poreza za žene koje podižu najmanje četvero djece. 

Žene mlađe od 40 godina koje sklope prvi brak mogu dobiti zajam od 10 milijuna forinta (36.000 eura), rekao je Orban. Trećina zajma bit će oproštena kada se rodi drugo dijete, a čitav otpisan nakon rođenja trećeg. 

Kritike Bruxellesa, Sorosa, suprostavljanje migrantima

"Za Mađare to je pravi odgovor, a ne imigracija", rekao je Orban kako prenosi Reuters.. 

Alojzije Stepinac SKRIVAO IH OD USTAŠA Ekskluzivni dokumenti iz Beograda: Kako je Stepinac spašavao Židove

Korak po korak, stalnim i napornim radom "iskorijenit ćemo siromaštvo", rekao je premijer i obrušio se na mađarsku oporbu.

Oni su "šaka proimigrantskih političara koje na respiratoru održavaju George Soros i birokrati Europske unije", rekao je.

Ponovno se javljaju snage koje žele otvorena društva i svijet bez nacija, žele ""fabricirati" supranacionalnu globalnu vladu", rekao je Orban koji redovito snažno kritizira organizaciju Otvoreno društvo američkog filantropa mađarskog podrijetla Sorosa. 

Briselske demokrate nazvao je "utvrdom novog internacionalizma", a imigracija je "njihov instrument internacionalizma", piše MTI.

"U zemljama u koje stižu migranti, pojavljuje se kršćansko-muslimanski svijet, a smanjuje se postotak kršćana. No mi, građani središnje Europe, imamo vlastitu budućnost", poručio je Orban.

"Daruvarac" izašao na slobodu

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • @ploto@:

  Malo je takvih.U svakom slučaju treba slijediti Orbana i sukobiti se korumpiranim birokratima EU na čelu sa notornim alkoholičarem Junckerom koji ne zna kad je dan,a kad noć .Skoro cijela EK i veći dio EP su pod kontrolom lihvarske kabale ... prikaži još!e i Soroša.Nama tek predstoji borba za slobodu i izvlačenje iz ropstva od te gamadi.

 • Avatar Matteo1212
  Matteo1212:

  Bravo Orban, kamoli sreće da Hrvatska ima takvog državnika.

 • Max65:

  Hrvatska će progledati na oči koje je EU zlo kada svi isele ili pokrepavaju. Kada bi se sav novac koji dajemo za EU, imigraciju preusmjerio u razvoj HR, te se nacionalizirale banke i firme koje smo “ poklonili” Evropi i ... prikaži još! novac upotrijebili za razvoj i popravljanje demografske slike zemlje u Hrvatskoj bi bilo blagostanje. S obzirom da su nam političari prodane duše ostaje nam jedino ili da glasujemo za onu stranku koja će nas izvesti iz ovog EU robovlasništva I diktature. Ili da jako skoro dočekamo totalni krah ovog EU totalitarističkog sistema Unije u kojoj sve manje zemalja želi još biti. Nadajmo se skorom raspadu i totalnom krahu umjetne i diktatorijalne tvorevine zvane EU sa njihovim NE- izabranim vodama- pijunima .