Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Civilne udruge

Orban je Mađarsku pretvorio u bolesnu demokraciju

Prosvjed ispred hotela Esplanade za vrijeme summita Srednjoeuropske inicijative
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
03.12.2018.
u 21:09

Mađarska nije zemlja u koju se Hrvatska treba ugledati, poručile su civilne udruge premijeru Plenkoviću

Viktor Orban populistički je i autokratski političar koji pod krinkom zaštite nacionalnih interesa i kršćanske kulture od Mađarske želi napraviti zatvoreno i nedemokratsko društvo u kojem će se on i njegova oligarhija moći nastaviti neometano bogatiti korupcijom, pogodovanjem i otimanjem javnih dobara.

Orban i njegova stranka FIDESZ proveli su u Mađarskoj niz politika kojima su sustavno potkopali temelje demokratskog uređenja zemlje i društva te pretvorili zemlju u bolesnu demokraciju. Orbanove vlade sustavno su uništile neovisnost mađarskog pravosuđa, nasrnule na neovisno novinarstvo i medije, kriminalizirale i šikanirale mađarske građane koji su beskućnici te se nehumano i protupravno odnosile prema izbjeglicama i tražiteljima azila.

Prosvjed ispred hotela Esplanade za vrijeme summita Srednjoeuropske inicijative
1/3

Trebalo bi to biti dovoljan znak hrvatskoj Vladi i premijeru Plenkoviću da Mađarska nije zemlja u koju se Hrvatska treba ugledati. Poručile su to civilne udruge Kuća ljudskih prava, CMS, CROSOL, GONG i Inicijativa Dobrodošli!, reagirajući zbog dolaska mađarskog premijera u Hrvatsku.

Galerija - Sastanak Viktora Orbana i Andreja Plenkovića

Prosvjed ispred hotela Esplanade za vrijeme summita Srednjoeuropske inicijative
1/8

Komentara 57

BU
BuddhaZG
21:19 03.12.2018.

I kad pomislim da,ste došli do dna,idući dan me,iznenadite i ukopate se još dublje. Da Hrvatska ima Orbana bila bi zemlja iz koje ljidi ne bježe, u kojoj se normalno živi i u kojoj ne bi čitao ovakve budalaštine u dnevnim pamfletima jer vi već dugo niste list vrijedan poštovanja i kojem se vjeruje. ZDS !

JA
javor11
21:44 03.12.2018.

Ovo je dobrodošlica jednog "hrvatskog" lista premjeru prijateljske i susjedne zemlje?! Ovako niste dočekivali Vučića koji je bio ađutant Šešelju na baniji. Sram vas bilo.

SA
samoborka
21:55 03.12.2018.

Daa,bolesna madjarska demokracija nasuprot zdravoj i prosperitetnoj demokraciji u Hrvatskoj. Jao novinari..jao....Jel vam gospon Soros da neki nagradni kolacic svaki put kada napisete neku laz i budalastinu po njegovom naputku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije