Naslovnica Vijesti Hrvatska

Orban je Mađarsku pretvorio u bolesnu demokraciju

Mađarska nije zemlja u koju se Hrvatska treba ugledati, poručile su civilne udruge premijeru Plenkoviću
03. prosinca 2018. u 21:09 64 komentara 1425 prikaza
Prosvjed ispred hotela Esplanade za vrijeme summita Srednjoeuropske inicijative
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Viktor Orban populistički je i autokratski političar koji pod krinkom zaštite nacionalnih interesa i kršćanske kulture od Mađarske želi napraviti zatvoreno i nedemokratsko društvo u kojem će se on i njegova oligarhija moći nastaviti neometano bogatiti korupcijom, pogodovanjem i otimanjem javnih dobara.

Andrej Plenković i Viktor Orban Banski dvori Plenković i Orban o prodaji Ine: Ključno je pitanje cijene

Orban i njegova stranka FIDESZ proveli su u Mađarskoj niz politika kojima su sustavno potkopali temelje demokratskog uređenja zemlje i društva te pretvorili zemlju u bolesnu demokraciju. Orbanove vlade sustavno su uništile neovisnost mađarskog pravosuđa, nasrnule na neovisno novinarstvo i medije, kriminalizirale i šikanirale mađarske građane koji su beskućnici te se nehumano i protupravno odnosile prema izbjeglicama i tražiteljima azila.

Prosvjed ispred hotela Esplanade za vrijeme summita Srednjoeuropske inicijative
1 / 3
Prosvjed ispred hotela Esplanade za vrijeme summita Srednjoeuropske inicijative

Trebalo bi to biti dovoljan znak hrvatskoj Vladi i premijeru Plenkoviću da Mađarska nije zemlja u koju se Hrvatska treba ugledati. Poručile su to civilne udruge Kuća ljudskih prava, CMS, CROSOL, GONG i Inicijativa Dobrodošli!, reagirajući zbog dolaska mađarskog premijera u Hrvatsku.

Galerija - Sastanak Viktora Orbana i Andreja Plenkovića

Prosvjed ispred hotela Esplanade za vrijeme summita Srednjoeuropske inicijative
1 / 8
Andrej Plenković i Viktor Orban
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • BuddhaZG:

    I kad pomislim da,ste došli do dna,idući dan me,iznenadite i ukopate se još dublje. Da Hrvatska ima Orbana bila bi zemlja iz koje ljidi ne bježe, u kojoj se normalno živi i u kojoj ne bi čitao ovakve budalaštine u ... prikaži još! dnevnim pamfletima jer vi već dugo niste list vrijedan poštovanja i kojem se vjeruje. ZDS !

  • javor11:

    Ovo je dobrodošlica jednog "hrvatskog" lista premjeru prijateljske i susjedne zemlje?! Ovako niste dočekivali Vučića koji je bio ađutant Šešelju na baniji. Sram vas bilo.

  • samoborka:

    Daa,bolesna madjarska demokracija nasuprot zdravoj i prosperitetnoj demokraciji u Hrvatskoj. Jao novinari..jao....Jel vam gospon Soros da neki nagradni kolacic svaki put kada napisete neku laz i budalastinu po njegovom naputku?