Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOO MUSIC Majmun interpretira O. Reddinga i Scorpionse

Orangutan snimio CD s evergrinima

08.05.2009.
u 17:51

Ujian, 14-godišnji orangutan iz heidelberškog ZOO-a, koji je sam naučio fućkati te tako usavršio glazbeno umijeće da na osobit način interpretira soul klasik Otisa Reddinga “Sittin’ on the Dock of the Bay” te rock baladu Scorpionsa “Wind of Change”, snimio je svoj prvi CD.

Naslovna pjesma albuma “Ich Bin Ujian” živahna je pop-rock numera s elementima reggaea, dok stihovi koji prate orangutanovo fućkanje evociraju pjesmu “I Wan’na Be Like You” iz Disneyjeva klasika “Knjiga o džungli”, u izvedbi animiranog orangutana Kinga Louieja. Stihove izgovara Tobias Kammer, a refren glasi: “Ja sam Ujian, orangutan, ja samo cool, čovječe, ja sam zvijezda!”

Jedan od njegovih producenata, glazbenik Christian Wolf, glazbeni talent majmuna Ujiana otkrio je za jednog posjeta ZOO-u sa sinom, pa se odlučio vratiti onamo – s uređajem za digitalno snimanje zvuka.

Uz pomoć čuvara ZOO-a odgovornog za majmune, snimio je pet sati dovoljno kvalitetnog zvuka. Kako navodi list Stuttgarter Nachrichten, majmun Ujian počeo je fućkati nakon što mu je kasnila “dostava hrane” u kavez. No, nakon prvog fićuka kojim je dostavljača želio požuriti da dođe, počeo se “igrati” jednostavnim notama, a potom razvio cijele melodijske fraze.

Kao i mnogi drugi orangutani u zoološkim vrtovima, i Ujian svoju kreativnost iskazuje i crtanjem te slikanjem. Ipak, zna se za samo nekoliko orangutana koji i fućkaju, poput majmunice Bonnie u washingtonskom ZOO-u, za koju znanstvenici smatraju da pokušava oponašati fućkanje čuvara. CD novopečene glazbene zvijezde orangutana Ujiana izlazi u lipnju, a naslovni hit albuma možete poslušati na web stranici Stuttgarter Nachrichtena.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije