Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavili program

ORaH: Kažemo i ono što nije ugodno jer poštujemo inteligenciju birača

ORaH
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/5
16.10.2015.
u 19:16

Nećemo ni u poslijeizborne koalicije, no bude li o nama ovisilo sastavljanje vlade razgovarat ćemo s lijevom opcijom, kaže Holy

Rast zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti na europski prosjek u iduće četiri godine (s 18% na 11%), rast minimalne plaće na 3500 kuna, izjednačavanje minimalne mirovine s prosjekom EU, porast BDP-a za 5% u iduće tri godine... Dio je to izbornog programa koji je danas predstavio ORaH, istodobno predstavivši i svoje kandidate i nositelje izbornih lista u 1. (Mirela Holy), 2. (Neven Voća), 6. (Mladen Novak) i 7. izbornoj jedinici (Božana Zadro).

Istaknuvši da je na ORaH-ovim listama u svih 10 izbornih jedinica jednak broj muškaraca i žena, Holy je rekla kako građani ne žele da politika bude estradna djelatnost, a političari medijske zvijezde.

– Mi smo nekompromitirani, pošteni i stručni ljudi. Nismo kalkulanti. Govorimo i ono što nije ugodno čuti. A to činimo zato što poštujemo inteligenciju birača – kazala je Holy dodavši da ORaH neće ni sa kim koalirati ni nakon izbora, no bude li o ORaH-u ovisilo sastavljanje vlade, s lijevom opcijom kao “tvrd orah” razgovarat će se o programskoj suradnji.

>> 'ORaH ne želi u vladu, već bi iz parlamenta kontrolirali poštuje li se program' 

>> 'Suradnja s lijevom opcijom moguća je u Saboru' 

>> Istraživanje vladajućih: SDP dobiva 53, HDZ 51, ORaH 12, Živi zid 8 zastupnika

Ključne riječi

Komentara 29

UI
Uvijek_iskreno
14:09 16.10.2015.

Ovo je stranka nastala iz SDP-a koja bi milanoviću pomogla iz drugog plana na parlamentarnim izborima. Neće proći prag i neće pomoći Milanoviću, jer njemu pomoći nema.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
14:14 16.10.2015.

Kaže Mirela kako neće u SDP-ovu vladu, ali će je podržati. Nije šija nego vrat.

KN
knjizevnik19
14:03 16.10.2015.

Ovaj Orah je unaprijed otpisana politicka opcija. Trajat ce kreće nego laburisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije