Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Komadina

'ORAH neće pobijediti, SDP je uvijek bio i ostat će tvrd orah'

Zlatko Komadina
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
01.09.2014.
u 13:53

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina to je izjavio odgovarajući na pitanja o rezultatima posljednjeg istraživanja Crobarometra prema kojima u Rijeci i Istri SDP više nije najjača stranka.

– Trendovi jesu zabrinjavajući, ali ORAH ovdje neće pobijediti, SDP je ovdje uvijek bio i ostat će tvrd orah – rekao je danas u Rijeci primorsko-goranski župan Zlatko Komadina odgovarajući na pitanja o rezultatima posljednjeg istraživanja Crobarometra prema kojima u Rijeci i Istri SDP više nije najjača stranka.

– Riječ je, s jedne strane, o percepciji odnosa unutar stranke prema ljudima u stranci. Zapravo, ako gledamo rejting ovoga kraja, na neki način građani, među ostalim, kažnjavaju isključenje Linića. No, zadovoljan sam jer naši ljudi ne mijenjaju politička opredjeljenja, ovdje je ukupan pristup prema ljevici i dalje isti kao što je bio posljednjih godina – rekao je Komadina dodajući da M. Holy dobiva podršku u onom dijelu gdje kopni podrška SDP-u.

SDP je, smatra Komadina, u poteškoćama s obzirom na položaj državne vlasti, odnosno izostanak očekivanih efekata, a rejting se odnosi na državnu razinu SDP-a. Riječ je o odnosu Holy i Milanovića, o odnosu ORAH-a i SDP-a Hrvatske, a ne radi se o ispitivanju na lokalnoj razini. Unatoč porastu HDZ-a, ta stranka, smatra Komadina, ne može računati na neki spektakularni rezultat na primorsko-goranskom području.

Komadina je potvrdio da će na sjednici Glavnog odbora SDP-a u subotu tema biti potpora Ivi Josipoviću za predsjedničke izbore te prijedlog predsjednika stranke za imenovanje koordinatora u izbornim jedinicama za izborne kampanje za parlamentarne izbore i da pritom neće biti "barufe" .

>> Mirela Holy stigla Ivu Josipovića, a njezin ORaH stao na 15 posto

Komentara 27

CR
crocro
14:03 01.09.2014.

Pa normalno je i logično da Orah neće pobijediti ali je zaboravio reći da neće pobijediti niti ORAHOVO ishodište, SDP.

DU
Deleted user
14:10 01.09.2014.

Valja imati na umu da su SDP i ORAH komplementarne stranke, pa uvije treba gledati njihov ukupni (zajednički) rejting.

Avatar aegis
aegis
14:38 01.09.2014.

Poistovjećujete se s biljkom, ljudi... Biljka je uvijek bila biljka tvrda ili meka, a ako je promatramo kao vegetaciju i gdje ona obitava, za biljku to barem sa sigurnošću možemo utvrditi. Za vladajuće je obitavalište, nadajmo se, samo privremeno, a stanje...očito prema ovome, vegetativno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije