Naslovnica Vijesti Hrvatska

'ORAH neće pobijediti, SDP je uvijek bio i ostat će tvrd orah'

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina to je izjavio odgovarajući na pitanja o rezultatima posljednjeg istraživanja Crobarometra prema kojima u Rijeci i Istri SDP više nije najjača stranka.
01. rujna 2014. u 13:53 27 komentara 2102 prikaza
Zlatko Komadina
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

– Trendovi jesu zabrinjavajući, ali ORAH ovdje neće pobijediti, SDP je ovdje uvijek bio i ostat će tvrd orah – rekao je danas u Rijeci primorsko-goranski župan Zlatko Komadina odgovarajući na pitanja o rezultatima posljednjeg istraživanja Crobarometra prema kojima u Rijeci i Istri SDP više nije najjača stranka.

– Riječ je, s jedne strane, o percepciji odnosa unutar stranke prema ljudima u stranci. Zapravo, ako gledamo rejting ovoga kraja, na neki način građani, među ostalim, kažnjavaju isključenje Linića. No, zadovoljan sam jer naši ljudi ne mijenjaju politička opredjeljenja, ovdje je ukupan pristup prema ljevici i dalje isti kao što je bio posljednjih godina – rekao je Komadina dodajući da M. Holy dobiva podršku u onom dijelu gdje kopni podrška SDP-u.

Zlatko Komadina rezultati u vukovaru Komadina: Neka zvone zvone na uzbunu

SDP je, smatra Komadina, u poteškoćama s obzirom na položaj državne vlasti, odnosno izostanak očekivanih efekata, a rejting se odnosi na državnu razinu SDP-a. Riječ je o odnosu Holy i Milanovića, o odnosu ORAH-a i SDP-a Hrvatske, a ne radi se o ispitivanju na lokalnoj razini. Unatoč porastu HDZ-a, ta stranka, smatra Komadina, ne može računati na neki spektakularni rezultat na primorsko-goranskom području.

Komadina je potvrdio da će na sjednici Glavnog odbora SDP-a u subotu tema biti potpora Ivi Josipoviću za predsjedničke izbore te prijedlog predsjednika stranke za imenovanje koordinatora u izbornim jedinicama za izborne kampanje za parlamentarne izbore i da pritom neće biti "barufe" .

>> Mirela Holy stigla Ivu Josipovića, a njezin ORaH stao na 15 posto

Kviz
KVIZ
Testiraj svoje znanje: Otkrij jesi li pravi jezikoslovac?

A1 izdvaja za Vas

 • crocro:

  Pa normalno je i logično da Orah neće pobijediti ali je zaboravio reći da neće pobijediti niti ORAHOVO ishodište, SDP.

 • Deleted user:

  Valja imati na umu da su SDP i ORAH komplementarne stranke, pa uvije treba gledati njihov ukupni (zajednički) rejting.

 • Avatar aegis
  aegis:

  Poistovjećujete se s biljkom, ljudi... Biljka je uvijek bila biljka tvrda ili meka, a ako je promatramo kao vegetaciju i gdje ona obitava, za biljku to barem sa sigurnošću možemo utvrditi. Za vladajuće je obitavalište, nadajmo se, samo privremeno, a ... prikaži još! stanje...očito prema ovome, vegetativno...