Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduzeto pravo na stanovanje

Optužnica protiv roditelja osmero djece koju su zanemarivali

Ilustracija
Pixabay/ilustracija
11.06.2021.
u 16:07

Nisu vodili brigu o higijeni stambenog prostora ni o osobnoj higijeni djece, njihovom zdravlju i školskim obavezama

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo optužnicu protiv roditelja starih 49 i 44 godine zbog počinjenja kaznenih djela povrede djetetovih prava

- Okrivljenike se tereti da su od ožujka 2013. do veljače 2021. godine u okolici Čakovca, kao roditelji osmero maloljetne djece, grubo zanemarili svoje dužnosti podizanja, odgoja i obrazovanja djece na način da unatoč višekratno izricanim mjerama obiteljsko-pravne zaštite zbog propusta u obavljanju roditeljske skrbi, nisu vodili brigu o higijeni stambenog prostora ni o osobnoj higijeni djece, njihovom zdravlju i školskim obavezama, pa im je rješenjem suda oduzeto pravo na stanovanje s djecom - izvijestio je DORH.

VIDEO Na Korčuli snimljen morski pas u plićaku: "Ovo je ostvarenje najgorih noćnih mora"

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
17:44 11.06.2021.

radi djecu radi socijalne pomoći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije