Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARI GRIJESI

Optužnica protiv Petra Šale nije potvrđena jer mu nije uručena pouka o pravima

petar šale
Foto: Davor Javorović/Pixsell
28.04.2016.
u 15:31

Šale se tereti da je 2004. neosnovano priznao 17,4 milijuna kuna duga Stipi Gabriću Jambi

Optužnica   protiv  Petra Šale,  bivšeg  državnog  pravobranitelja,  na zagrebačkom  Županijskom  sudu  nije  potvrđena, jer Šali nije bila uručena pouka o pravima, što je obveza prema postojećem Zakonu o kaznenom postupkua  nije  bila  obveza  prema  prijašnjem,  po  kojem je istraga protiv Šale vodila.  

Šale se  tereti  da je 2004. neosnovano priznao 17,4 milijuna kuna duga  Stipi Gabriću Jambi. Istraga je oko toga pokrenuta još 2008., a njome su  osim  Šale  bili obuhvaćeni i Jambo te njegov brat Božo Gabrić, koji se teretio  za  poticanje Šale na zloporabu.

No istraga je protiv braće Gabrić obustavljena  pa  je na optuženičkoj klupi ostao samo Šale, protiv kojeg je optužnica  podignuta u ožujku 2016. Šale je negirao krivnju, a tereti ga se da  je Jambi  priznao  sporno  potraživanje  u sporu koji je Jambo vodio s državom.  Šale  je  u  tom  sporu  zastupao državu, a tereti se i da je dug priznao  podneskom,  bez  konzultacija s državom, što je bio dužan učiniti.

Navodni  dug  odnosi  se na konac 90-ih, a Jambo ga je potraživao od MORH-a zbog  nabavke  raznih  prehrambenih  proizvoda  za  HV i HVO. Država je pak osporavala  ta potraživanja jer Jambova tvrtka nije navela cijenu proizvoda što je suprotno zakonu o obveznim odnosima. 

>>Petar Šale pod istragom jer je priznao dug Jambu

>>Gavrilović: Sve ću objasniti, Šale: Ne bih odustao od tužbe da je Linić nije povukao

Komentara 2

MX
Mister X
22:08 28.04.2016.

Zamislita priznao mu je potraživanje u sporu koji je Jambo vodio s državom. Šale je u tom sporu """"zastupao državu,""""" a tereti se i da je dug priznao podneskom, bez konzultacija s """državom,"""" što je bio dužan učiniti. Bolesno. Ja. Bolesno. Ja bih želio da porazgovaram sa gospođom Hrvtskom ( državom) mačehom prema mnogima možda večini Hrvata. Dali netko možda zna broj telefiona ili pravo mjesto boravka da se može sa tom gospođim porazgovarati pitatai je kako da radim svoj posao da ne odem u zatvor 12 godina kasnije zbog navodne "pogreške" ili zbog njene ljutnje da je nisam pitao za dozvolu to što obavljam posao po zakonu ! Tko je taj muško ili žensko u Hrvatskoj sad danas "Država" za konzultaciju ???

MX
Mister X
22:20 28.04.2016.

Znam komentare večine polujadnih koji če biti sretni eto opet Hrvat kriminalac .. Koliko ih ima do sada . Koga god Uskok pregleda preispita završava u zatvoru . Stvarno jesmo li svi toliki kriminalci lopine ili je sistem takav dajee bez mozga bez kontrole bez brige omoguči svima da krademo varamo da griješimo i da se istina i pravda tek deceniju i viš saznaje procesuira kada je šteta več odrđena kroz poreze prireze građana ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije