Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Optužnica protiv direktora Tehnološkog parka Varaždin

Josip Borak
Matija Topolovec/PIXSELL
09.10.2017.
u 18:56

Josipa Boraka, aktualnog predsjednika Tehnološkog parka Varaždin, tereti se da je od prosinca 2007. do rujna 2010. kao upravitelj Poljoprivredne zadruge Cestica nenamjenski potrošio 190.000 od 500.000 kuna koje je zadruzi uplatilo Ministarstvo poljoprivrede za izgradnju i opremanje mljekare.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv 35-godišnjaka i poljoprivredne zadruge zbog subvencijske prijevare. 

Josipa Boraka, aktualnog predsjednika Tehnološkog parka Varaždin, tereti se da je od prosinca 2007. do rujna 2010. kao upravitelj Poljoprivredne zadruge Cestica nenamjenski potrošio 190.000 od 500.000 kuna koje je zadruzi uplatilo Ministarstvo poljoprivrede za izgradnju i opremanje mljekare. Sumnjiči se da je 190.000 kuna iskoristio za davanje pozajmice drugoj pravnoj osobi i plaćanje drugih troškova zadruge. 

"Sve te prijave su bile na kraju odbačene"

Kaznenu prijavu protiv Boraka policija je podnijeta još u veljači prošle godine, kad je odbacio optužbe i rekao da su sva sredstva potrošena u svrhu projekta.

- Ovakve prijave redovito se javljaju prije svakih izbora, tako da je na neki način bilo očekivano da će se pojaviti i ovaj put. No, sve te prijave su bile na kraju odbačene - rekao je tada HNS-ovac Borak, koji je za direktora Tehnološkog parka Varaždin, čiji je suvlasnik i Grad Varaždin, imenovan 2015.  Optužnica još treba biti potvrđena da bi postala pravomoćna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije