Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽIRALA SMS-OVE

Optužnica protiv 28-godišnjakinje jer jer je lažno prijavila varaždinskog župana za prijetnje

Zagreb: Dolazak na sjednicu šireg Predsjedništva HDZ-a
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
15.12.2023.
u 11:33

P.K. je već prije osuđivana zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i tri slučaja prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je optužnicu protiv 28-godišnje P.K. koja je lažno prijavila varaždinskog župana Anđelka Stričaka da joj je prijetio i nametljivo se ponašao. P.K. je 12. svibnja 2021. u Varaždinu Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv Anđelka Stričaka zbog kaznenog djela prijetnje.

Navela je da joj je sa svog mobitela slao poruke poput "Nisi shvatila da sve mogu odraditi i ti ćeš ispasti lažljiva, prestani se igrati s vatrom, gubiš ti, niko ne bude povjeroval da sam ti ja bilo kaj napravil jadnice, gadiš mi se... Ja sam zakon, što prije shvatiš prije bu kraj... Uvijek moš dobit puno jače nego si dobila ikad do sad... Gotovo je s tobom".

Kaznenoj prijavi je priložila preslike snimki zaslona mobilnog telefona na kojima su prikazane poruke. Nakon toga je podnijela i dopunu kaznene prijave zbog kaznenog djela prijetnje i nametljivog ponašanja. Priložila je nove poruke, poput "Bi dala?" i "Kaje kurva, ti ga denem sad sigurno si potrebna". No, u ODO-u tvrde da je prijavu podnijela iako je znala da joj poruke nije poslao Stričak, već ih je ona poslala sama sebi s istog mobilnog uređaja te potom vlastoručno izradila i snimke zaslona tih poruka, čime je, kako se navodi u optužnici, počinila kazneno djelo protiv pravosuđa - lažno prijavljivanje kaznenog djela.

ODO traži da joj sud izrekne kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci. Iznoseći svoju obranu prilikom prvog ispitivanja u svojstvu okrivljenika u ODO-u, rekla je da se na snimkama zaslona koje je priložila uz kaznenu prijavu jasno vidi da se radi o porukama poslanima putem aplikacije Viber, a ona je potom sebi na SMS slala snimke zaslona tih poruka. Rekla je da i dalje koristi isti mobitel na koji je primila sporne poruke, no nije ga htjela dobrovoljno predati jer, kako je rekla, ni od Stričaka nije zatraženo da preda svoj mobitel. Kad je i policija zatražila njezin mobitel, rekla je da ga je prilikom selidbe izgubila. Kazala je da joj nije u cilju uništiti njegovu političku karijeru ili njega kao osobu, već da samo želi da sve to prestane.

POVEZANI ČLANCI:

Tvrdi da joj je župan prijetio kako bi povukla prijavu za pokušaj silovanja, iako je Državno odvjetništvo već ranije njenu prijavu za silovanje odbacilo kao neosnovanu. Tijekom izvida kaznenih djela povodom njene kaznene prijave i dopune pribavljen je detaljni popis usluga za Stričakov broj za mjesec studeni 2020. i svibanj 2021. teleoperatera T-Com, iz kojeg slijedi da na datume koji se navode u kaznenoj prijavi, a ni uopće tijekom tih mjeseci, nije uspostavljana nikakva komunikacija s tim brojem i brojem P.K. Preko policije od davatelja komunikacijskih usluga pribavljeni su i podaci o istovjetnosti, trajanju i učestalosti komunikacije za mobilni telefon kojim se koristila P.K. od 24. veljače 2021. do 1. lipnja 2021., utvrđeno je da se u tom razdoblju u rubrici "sugovornik" niti jednom ne pojavljuje Stričakov broj.

Na temelju takvih podataka stalni sudski vještak za biometriju, informatiku i telekomunikacije proveo je telekomunikacijsko vještačenje i utvrdio da je sama sebi slala poruke. Svaka aplikacija za komunikaciju poput Vibera, WhatsAppa, Telegrama i slično može se, naveo je vještak, iskoristiti za slanje poruka, a premda je nejasno zašto bi osoba napravila "print screen", kopije tih poruka te ih poslala sebi na mobitel, tehnički je to moguće učiniti. Vještak zaključno dao mišljenje da je iz analiziranih podataka vidljivo da je korisnik mobilnog telefona, dakle P.K., u vremena navedena nalogom sama sebi slala SMS poruke. P.K. je već prije osuđivana zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i tri slučaja prijevare.

VIDEO Navijači Hajduka dobili tužbu protiv Zdravka Mamića, mora im platiti odštetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije