Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL U SESVETAMA

Optužio pogrebnika da je tijelo njegove majke držao u garaži

lijes
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
16.08.2014.
u 23:46

Pogrebnik tvrdi da je pokojnicu netom doveo iz hladnjače

Vinko Marić, Hrvat iz BiH koji živi u Švicarskoj, optužio je pogrebnika Niku Šituma da je tijelo njegove majke Anice više od 24 sata držao u lijesu u garaži u Sesvetama, pišu 24 sata. Pogrebnik pak tvrdi da je pokojnicu netom doveo iz hladnjače.

- Platio sam gotovo 20.000 kuna i pitao u pogrebnom poduzeću Šitum kada mogu vidjeti mamu. Trebala je biti u hladnjači na Markovu polju. Vlasnik tvrtke Niko Šitum počeo se izvlačiti da je na Miroševcu. Ali na Miroševcu nitko nije znao za nju - rekao je Marić.

Naposljetku je otišao Šitumu kod kuće, čiji je sin otključao garažu, iz koje se osjetio smrad. Marić tvrdi da mu je majka bila u lijesu između motora i limuzine. Potom je pozvao policiju i USKOK.

Šitum pak tvrdi da je pokojnica bila u hladnjači na Miroševcu netom prije dolaska obitelji. Kako neslužbenoj doznaju 24 sata, policija nije podnijela kaznenu prijavu, ali će Šituma tužiti obitelj.

>> Odijevanje pokojnika u Općoj bolnici Zabok 150 kuna. A račun?

>> 'Svaki put kad na čakovečko groblje dovezem pokojnika, šalju me na sud i moram platiti kaznu'

Komentara 6

BE
belimo
05:51 17.08.2014.

Ovo je nezahvalna tema za komentiranje ali to što rade pojedini pogrebnici je strašno. U utrci za što većom zaradom gaze dostojanstvo i živih i mrtvih. Tu se velika lova okreče na crno,naplačuje sve i svašta a ovo sa čuvanjem pokojnika u garažama umjesto hladnjače nije novost.

MC
mirjana.corak
22:24 17.08.2014.

dragi moji novinari iz večernjeg lista odite kod pogrebnika MEDENEC i upitaj te ga za prevaru moji prijatelja i kako su lipo vratili novac i što su ljudi prošli u svojoj boli i tuzi ovo je i upozorenje ljudima naa ovog finog gospodina

GL
gigi.lamorozo.9
08:29 18.08.2014.

Največe prevare događaju se kod onih pokojnika koji idu na kremiranje.Meni osobno kad sam mamu dao kremirati,po njezinoj izričitoj želji otišao sam u Pogrebnik, privat firma za pogrebe. Sa vlasnikom sam dogovorio lijes i opremu ,te naravno to i platio.Na samom spračaju došao je gospodin koji radi na ispračaju pokojnika,te me zamolio da idem identificirati mamu, jer kod prijevoza iz bolnice do krematorija nisu na lijes stavljeni dokumenti.šokirao sam se kada sam vidio da to nije lijes koji sam platio,a od opreme u lijesu nije bilo ništa što je plaćeno.zamalo da i ja se srušim od tuge i žalosti,ali i bijesa.Vi zapravo kod ispračaja na krematoriju ne vidite uopće lijes, jer je prekrit platnom.Da bude stvar gorja,u firmu POGREBNIK iz Gajeve ul. u Zagrebu otišao sam po preporuci kolege s posla, jer je vlasnik poduzeća njegov prijatelj,kojeg su zvali Mrtvi.Izvana fini gospodin,ali zapravo veliki prevarant,koji je na najnepošteniji način ostvarivo dobit.Nisam ga tužio ,jer bi doveo kolegu u nezgodni položaj,koji nije znao da mu je frend veliki pogrebni prevarant.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije