Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požeški HDZ-ovac na udaru kćeri

Optužila oca za nasilje u obitelji, on sve poriče. Tužit će je?

19.03.2019.
u 20:37

Možda su samo najbliži prijatelji obitelji Krizmanić znali za probleme, do mene nisu došle informacije o tome. On sve negira, ali u takvim situacijama svi sve negiraju...

Pozdrav. Zovem se Petra, dolazim iz Požege i imam 25 godina. Voljela bih s vama podijeliti jednu priču. Nekad davno s nama je živio čovjek. Zvali smo ga tata. Tko je bio taj tata? Čovjek pun mržnje, ogorčen na sve, nekad bi bio dobar, ali većinom nije bio. Davno je on prestao biti tata. Postao je otac.

“Mami je gurao papir u usta”

Sjećam se prvog šamara, ne sjećam se zbog čega, ali bio je toliko lijep da zvoni u ušima. Sjećam se i njegove zaručnice. Nije mi bilo jasno kako ona može biti zaručnica, pa otac i mama su u braku i vole se. Sjećam se i dana, još iz osnovne škole, kada sam htjela otići na sladoled pa umjesto pet kuna dobila vratima u glavu, ali to je u redu, tako očevi vole svoju djecu, zar ne??? Sjećam se da više ne mogu podnijeti juhu jer smo sjedili za stolom dok je nismo pojeli, makar pao i mrak. Sjećam se vike i galame, sjećam se kako je mami gurao papir u usta, sjećam se divljačkog pogleda dok su mu ruke bile oko njezina vrata...”

Dio je to ispovijedi koju je Petra Šipura, kći požeškog HDZ-ovca Igora Krizmanića, objavila u Facebook-grupi #spasime optužujući oca, koji se prije 15 godina razveo od njezine majke, da je godinama bio obiteljski nasilnik. Priču o zlostavljanju i puno ime i prezime objavljujemo uz dopuštenje Petre Šipure. Krizmanić je do ovog prokazivanja bio HDZ-ov potpredsjednik Gradskog vijeća u Požegi, ali jučer je zamrznuo članstvo u HDZ-u i podnio ostavke na sve stranačke i funkcije u Gradskom vijeću dok ova priča ne dobije sudski epilog. Krizmaniću prijeti izbacivanje iz HDZ-a, a o tome je sinoć trebao odlučiti požeško-slavonski HDZ. Petra Šipura jučer nije pristala na razgovor, ali odgovorila nam je na nekoliko kratkih pitanja.

Tako doznajemo da ona i njezina majka zbog straha nikad nisu prijavile Igora Krizmanića za nasilje. – Sada je sve drukčije, nema straha, premda se i sada bojim, ali ne više na taj način – odgovorila nam je Petra u poruci. Na prokazivanje oca nasilnika potaknule su je sve priče objavljene u grupi #spasime jer, kako nam je napisala, žrtva nasilja je žrtva nasilja. Porukom nam se javila i Petrina majka Sandra, Krizmanićeva bivša supruga, riječima: – Eto, priča mog djeteta od osobne ispovijesti otišla je u nekom drugom smjeru. Trebalo je hrabrosti za to, ja je na žalost nisam imala toliko već je sve ostajalo u četiri zida.” Krizmanić jučer nije odgovarao na telefonske pozive, ali u poruci nam je napisao da ne želi javno istupati na temu koja, po njemu, poprima nevjerojatan rasplet jer je dojma da će svaka njegova izjava samo dodatno produbiti, napisao je, potpuno neopravdanu medijsku histeriju.

– Na ovaj neopravdani pritisak reagirat ću pokretanjem postupka pred nadležnim sudom radi inzistiranja na ozbiljnoj odgovornosti za pronošenje ovakve neistine – napisao je Krizmanić. Na naše pitanje znači li to da će tužiti vlastitu kćer, Krizmanić nije više ništa odgovorio.

Otac koji je spreman tužiti vlastito dijete najbolje govori sam o sebi. Krizmanići su se 2005. razveli sporazumno, no ostali su neriješeni imovinski odnosi koji su bili uzrok kasnijim sukobima od kojih nisu bila zaštićena ni djeca. Dovoljno je reći da je Krizmanić 2007. zatražio psihološko testiranje vlastite kćeri. P. Šipura u svojem postu tvrdi da joj je otac na sudu, u raspravi vezanoj za imovinu, vikao: “Kurvo, lažeš!”

Potresen je...

Krizmanić je već četvrti požeški HDZ-ovac optužen za nasilništvo. Mara Tomašević prokazala je požeškog župana Alojza Tomaševića tvrdeći da ju je godinama zlostavljao u braku, Vedran Neferović, bivši požeški gradonačelnik, istukao je novinara 034 portala, Franjo Lucić, dugogodišnji bivši šef požeškog HDZ-a i zastupnik te stranke, nudio je mito novinaru Dragi Hedlu... HDZ u ovoj županiji ima ozbiljan problem i šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću vrijeme je da riješi slučaj nasilnih HDZ-ovih šerifa. Željko Glavić, novi šef HDZ-a u Požegi, tvrdi da prije ovoga nije čuo niti mu je itko prijavio da je Krizmanić obiteljski nasilnik. – Znam da se rastao od supruge, ali nikada se nitko nije požalio da ima problema. Krizmanić je jutros bio kod mene, potresen je i sve negira. A što je prava istina... – rekao nam je Glavić.

Video: Plenković na prosvjedu spasi me

Komentara 49

Avatar Le-Freak
Le-Freak
20:59 19.03.2019.

Kucno nasilje kao i svo nasilje se ne smije tolerirati. Ali ovdje sve izgleda kao da su jednostrano ideoloski nabrijane novinarke zeljele ovim mozda istinitim a mozda neistinitim slucajem voditi neku prljavu politicku borbu protiv ideoloskog neprijatelja. Mogle su navesti naprimjer sve nasilne politicare. One su se odlucile ciljano samo jednu stranku napasti. To njih same razotkriva kao vojnikinje druge politicke opcije koja kako se vidi ne zastaje ni pred najprljavijim metodama. Medijsko nasilje sa lijeve strane je ok. Lijevih politicara je isto tako ok. Poziv na ubijanje Hrvata nekomunista od strane Stazica... ok. Dvolicnost ljevicarska.

PA
pax5
22:43 19.03.2019.

Nije mi jasno sto se čekalo 15 g.da se nekoga optuži????

SE
serđo12
21:02 19.03.2019.

Sad kad krene DNK !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije