Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin iz 1991.

Optuženi "nisu krivi" na novom suđenju za ratni zločin

damir kufren (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
1/3
30.09.2010.
u 12:33

D. Kufner i ostali lani u ožujku na Županijskom sudu u Požegi nepravomoćno su osuđeni na ukupno 46 godina i šest mjeseci zatvora, no Vrhovni je sud tu presudu poništio zbog proceduralnih pogrešaka.

- Ne osjećam se krivim - redom su to izjavila šestorica optuženih za ratni zločin protiv civila u naseljima Ribnjaci i Marino Selo na lipičkom području potkraj 1991., a kojima je danas u Osijeku počelo ponovljeno suđenje.

Bivše pripadnike voda vojne policije Damira Kufnera (44), Davora Šimića (43), Pavla Vancaša (64), Tomicu Poletta (43), Željka Tutića (43) i Antuna Ivezića (38) tereti se za mučenje ukupno 24 srpska civila zatočena u ribarskoj kolibi, od kojih je 17 ubijeno.

Šestorka je lani u ožujku na Županijskom sudu u Požegi nepravomoćno osuđena na ukupno 46 godina i šest mjeseci zatvora, no Vrhovni je sud tu presudu poništio zbog proceduralnih pogrešaka. Glavni razlog za poništenje požeške presude bio je to što su se iskazi preživjelih žrtava u tom postupku temeljili na iskazima koji su od njih uzeli haaški istražitelji.

Suđenje je počelo u Osijeku zbog nedostatka sudaca u Požegi.

Komentara 4

OB
-obrisani-
16:12 30.09.2010.

::::)))))))

OB
-obrisani-
16:14 30.09.2010.

koje ovde veci sotona sudije ili \"nevini branitelji\"

VE
verrmaj
21:55 30.09.2010.

ma kakvo sudjenje,tim ubicama treba zavezati kamen za noge i pustit ih u najblizi ribnjak jel su to zasluzili ,usude se da kazu da nisu krivi , a sa zadovoljstvom su ubijali, mislili su da im nitko nista nemoze!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije