Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO U AUTOBUSU

Optuženi: Ne sjećam se da sam ga ubo. Nisam ga htio ubiti već zastrašiti

Džemal Paloš
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
04.09.2018.
u 13:07

Prema optužnici, Paloš je Škembera ubio 16. travnja 2017. na autobusnoj stanici u Oreškovićevoj ulici.

Ne osjećam se krivim na način kako je to opisano u optužnici, kazao je Džemal Paloš (61) kojem je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici počelo suđenje zbog optužbi da je nakon svađe lani na Uskrs ubio Antu Škembera (29).

Osim za ubojstvo, Paloš je optužen i za nedozvoljeno držanje oružja jer je policija u njegovoj kući u Velikom Polju pretragom pronašla cijeli arsenal oružja. Našali su pet ručnih bombi, više tromblonskih mina, dvije improvizirane eksplozivne naprave, automatsku pušku sa spremnicima, deset protupješačkih mina, streljivo...

Za tu točku optužnice Paloš je priznao krivnju.

Nakon izjašnjavanja o krivnji, stranke su iznijele uvodne govore, a Paloševa odvjetnica Dubravka Krklec kazala je kako će obrana tijekom postupka dokazati da Paloš Škembera nije ubio s izravnom namjerom. S druge strane, tužiteljstvo je u uvodnom govoru navelo da će tijekom postupka dokazati da je ubojstvo počinjeno upravo na način na koji je navedeno u optužnici.

Prema optužnici, Paloš je Škembera ubio 16. travnja 2017.na autobusnoj stanici u Oreškovićevoj ulici. Tog dana Paloš je zajedno s još 15-ak putnika bio u autobusu linije 268, koji je vozio iz Zagreba za Veliku Goricu. Na autobusnoj stanici Oreškovićeva u autobus je ušao Ante Škember.

– Sretan Uskrs – rekao je Škember vozaču. – Sretan Uskrs i vama, molim vas vašu kartu – odgovorio je vozač mladiću koji je već bio kod drugih vrata. Škember se čudio kako i na Uskrs mora imati kartu, a potom se vratio do aparata i u njega gurnuo poništenu kartu. Nakon što ga je vozač upozorio da mu karta nije ispravna, započela je svađa u koju se uključio i Paloš.

– Nemoj maltretirati vozača, čovjek samo radi svoj posao i nas ostale koji smo kupili karte. Ili kupi kartu ili izađi – rekao mu je Paloš. Škemberu se to nije svidjelo pa mu je poručio: “Stari, tebe nitko ništa nije pitao”. Paloš je potom ustao nakon čega se počeo naguravati sa Škemberom. Izgurao ga je iz autobusa, nakon čega je iz džepa izvukao nož skakavac te ga je njime ubo u trbuh.

Da ga je ubo nije vidio ni vozač ni itko od putnika, a Paloš se vratio u autobus kao da se ništa nije dogodilo. Škember je nakon uboda napravio nekoliko koraka prije no što se srušio i pao u grmlje pokraj stanice, gdje su ga našli prolaznici koji su pozvali policiju i Hitnu. Prevezen je u bolnicu gdje je i preminuo, a Paloš je otišao na more gdje je nakon nekoliko dana i uhićen.

U obrani koju je dao tijekom istrage Paloš je tvrdio da Škembera nije namjeravao ubiti, nego samo prestrašiti.

– Ne sjećam se da sam ga ubo. Nož uvijek nosim sa sobom za obranu od povratnika iz Beograda koji znaju moj ratni put te izbjeglica koje se skupljaju oko Ranžirnog kolodvora – branio se Paloš u istrazi.

Nakon što je uhićen u pritvoru je bio nekoliko mjeseci prije no što je pušten na slobodu, a vještak psihijatar ustanovio je da je u trenutku ubojstva bio znatno smanjeno ubrojiv, ali ne u bitnome. Inače, dijagnosticiran mu je i PTSP.

 

 

Komentara 12

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
09:38 05.09.2018.

e moj cigo, sinkopa ti pali samo ako imaš para

Avatar tigarbbb
tigarbbb
14:04 04.09.2018.

Koliko vidim ubio nedužnog čovjeka namjerno i brani se sa slobode,minimum 20 g. kazne,smradu jedan,ti si branitelj,da nisi više nikad to rekao,jer si sa tim sve branitelje stavio u isti koš,smradu jedan.

KD
Knez Drpimir
14:30 04.09.2018.

Samo za one mine, bombe i sl. bi u normalnoj državi dobio 20 godina i istog trena završio u pritvoru, a ovaj je i ubio nekoga pa nakon kavice skokne na sud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije