Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICANJE NA NASILJE I MRŽNJU

Optužen da je na društvenim mrežama objavljivao antisemitske fotografije i crteže

Zagreb: Predstavljanje knjige Ive Goldsteina "Antisemitizam u Hrvatskoj od srednjeg vijeka do danas"
Sanjin Strukic/PIXSELL
27.02.2023.
u 10:14

Tereti ga se da je od 14. kolovoza 2020. do 16. ožujka 2021., preko svojih korisničkih računa na društvenim mrežama, kako kaže tužiteljstvo, u cilju izazivanja netrpeljivosti i opće odbojnosti prema pripadnicima druge vjere, u više navrata objavio antisemitski sadržaj.

Za javno poticanje na nasilje i mržnju optužen je 37-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podigao ODO Zagreb. Tereti ga se da je od 14. kolovoza 2020. do 16. ožujka 2021., preko svojih korisničkih računa na društvenim mrežama, kako kaže tužiteljstvo, u cilju izazivanja netrpeljivosti i opće odbojnosti prema pripadnicima druge vjere, u više navrata objavio antisemitski sadržaj. U optužnici se navodi da je objavljivao tekstove, crteže, fotografije te poveznice s različitih domaćih i stranih internetskih portala antisemitskog diskriminirajućeg sadržaja.  

Osim toga, optužen je da je iznad takvih objava upisivao svoje komentare u kojima je javno iskazao netrpeljivost prema Židovima. Isticao je i razne fotografije i karikature te druge antisemitske diskriminirajuće sadržaje. -  Navedene objave svojim sadržajem pogodne su za poticanje zazora i mržnje prema Židovima pa su brojni korisnici tih društvenih mreža na predmetne objave reagirali objavljivanjem daljnjeg antisemitskog sadržaja - navodi se u optužnici. 

VIDEO: Teška nesreća na A1 kod Ogulina: Prevrnuo se autobus, jedna osoba stradala

Komentara 3

Avatar Grubi
Grubi
10:55 27.02.2023.

A tko to?

EL
EldersRealm
15:26 27.02.2023.

A sta sve spada u antisemitski sadrzaj? To je prilicno sirok pojam ako podrazumijeva da se ne smije kritizirati Izrael oko bilo kojeg pitanja.

DU
Deleted user
23:50 27.02.2023.

clanak govori sam za sebe i o sebi i sa kim si i ko ti glavu nosi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije