Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crobarometar

Optimizam raste, no većina i dalje misli da zemlja ide u lošem smjeru

vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.10.2012.
u 16:18

U listopadu je 39 posto građana vjerovalo Vladinim potezima, odnosno 9 posto više nego mjesec prije, prenosi Dnevnik.hr

Listopad je prvi mjesec od početka godine u kojem se blago popravio smjer kojim ide Hrvatska. Sada to misli 27 posto građana, a mjesec prije bilo ih je 24 posto. Nakon tri mjeseca stabilizacije, ovo je prvi mjesec kada počinje rasti optimizam, pokazao je redoviti Crobarometar koji provodi IPSOS PULS za Dnevnik Nove TV.

Ipak, i dalje većina, točnije 63 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru. Smanjio se broj neodlučnih na 9 posto. Povratak optimizma vidljiv je kod birača svih stranaka. Kako prenosi portal Dnevnik.hr, u listopadu je 39 posto građana vjerovalo Vladinim potezima, odnosno 9 posto više nego mjesec prije.

Istodobno, ovo je i prvi mjesec kada pada broj pesimista i sada njih 53 posto misli kako zemlja ide u lošem smjeru, a u rujnu je to mislilo 58 posto građana. U listopadu su sve institucije zabilježile rast ocjena, a najviše Hrvatski sabor s ocjenom 2,2. Vlada je ocijenjena sa 2,56, a predsjednik sa 3,44.

>>Vladi pala potpora, 66 posto misli da idemo u lošem smjeru

Komentara 36

Avatar MK
MK
16:47 23.10.2012.

Optimizam raste, no većina i dalje misli da zemlja ide u lošem smjeru... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...hahaha - ocito i Linic i Cacic pripadaju "vecini"! ...dok Linic zjapi nebi li ljudima izvukao i zadnji cent iz dzepa mameci sa kamatama od 6% 6% za Obveznice, Cacic svu krivnju da nema investicije baca sa sebe (mada je pred izbore bahato govorio kako strani investitori sa kojima je vec sve dogovorio samo cekaju da "on" dode na vlast pa ce pocet investirati). ...Valjda je Cacic govoreci o investitorima mislijo na one koji su si mislili na brzinu zgrabiti gotove autoceste i Croatia Osiguranje i HPB!

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
16:53 23.10.2012.

Dokle cete slusat ove kokoske sa kukuriku mozgovima?

TH
than
16:46 23.10.2012.

EU udara packe, nezaposlenost raste iz dana u dan, pada maloprodaja, broj zaposlenih, mladi bjeze van, padaju place uciteljima, spremaju se otkazi u javnom i drzavnom sektoru, prisluskuju se nezakonito ljudi i da sve ne nabrajam, a optimizam raste ?!?! Jel' ovo neka sala ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije