Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čvor Donja Zdenčina

Optimistična premijerka: Rast će biti i veći nego što smo planirali!

kosor, donja zdenčina (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
21.11.2010.
u 13:15

Gradnja cesta neće stati, a želim da u tim projektima sudjeluje hrvatska pamet - poručio je ministar prometa Božidar Kalmeta.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u promet je pustila čvor Donja Zdenčina na autocesti Rijeka – Zagreb, što su stanovnici toga kraja čekali desetljećima.

– Ovo je još jedan dokaz da se snovi ostvaruju i da ne treba odustajati kada želite doći do cilja. Puštanjem u promet ovoga čvora Donja Zdenčina, vi i cijelo gospodarstvo ovoga kraja uključujete u mrežu od 1222 kilometara autocesta u Hrvatskoj, a to znači novi gospodarski impuls – poručila je okupljenima predsjednica Vlade i naglasila. Dodala je da će čvor biti poticaj tvrtkama da se odluče na gospodarske zone u ovome kraju.

– No, ovo je sigurno i važan trenutak za jačanje seoskog turizma, turizma općenito, dakle za prosperitet ovoga kraja. U Hrvatsku otprilike 90 posto turista dođe cestom. Stoga će nam i ova vrijedna investicija od 66 milijuna kuna pridonijeti osnaženju gospodarstva – istaknula je predsjednica Vlade te najavila kako će se u sljedećoj godini u cestovnu infrastrukturu uložiti oko četiri milijarde kuna.

– Te će investicije, uza sve ostale koje smo planirali i predstavili, pomoći da gospodarski rast u sljedećoj godini bude i veći od onog što smo planirali, da ostvarimo glavni cilj, a to je – izlazak iz gospodarske krize. I svakako, u skladu s time završavamo i sve ostale ciljeve koje smo planirali za sljedeću godinu, a među prvima je to povijesni cilj završetka pregovora za ulazak u Europsku uniju – zaključila je Jadranka Kosor.

Premijerku su iz prvih redova bodrile jake snage hrvatske Vlade – ministri prometa i gospodarstva Božidar Kalmeta i Đuro Popijač.

– Gradnja cesta neće stati, a želim da u tim projektima sudjeluje hrvatska pamet – poručio je ministar Kalmeta.

Komentara 79

VO
Vorosmart
13:57 21.11.2010.

U tom slučaju,cijena km ceste ili autoceste bi mogla doseći neslućene razmjere...Npr. možda se po uzoru na farbanja tunela,cesta može asfaltirati u 12 slojeva...

Avatar icka79
icka79
14:22 21.11.2010.

Ajd ti kalmeta razmišljaj o USKOK-U!

Avatar icka79
icka79
14:56 21.11.2010.

Ali ja ko Hrvat am preblesav,pa treba za farbanje uzet nekog pametnijeg,sad se on doći Hrvatima,jbt!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije