Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNE ZA BRZINU

Oprezno u Austriji iduće godine: Uvode se drastične mjere, auti mogu završiti i na aukciji

Traffic jam on the A10 Tauern freeway
Foto: Cordula Dieckmann/DPA
07.07.2023.
u 08:48

Ako je prekoračenje brzine veće od 80 km/h u naseljenom mjestu ili 90 km/h izvan naseljenog mjesta, vozilo se odmah oduzima i ide na dražbu, bez obzira na to je li prekršaj prvi ili ponovljeni. Cilj ovih mjera je povećanje sigurnosti na cestama.

Austrijsko Nacionalno vijeće u Beču usvojilo je prijedlog austrijske ministrice prometa Leonore Gewessler prema kojem će se nove mjere primjenjivati od ožujka 2024. godine.

Prema tom prijedlogu, ako u Austriji vozite cestom 60 km/h više od dozvoljenog, ili autocestom 70 km/h više od dozvoljenog, policija vam može, između ostalog, oduzeti automobil na dva tjedna, javlja Fenix-magazin. 

– Ako prekršaj ponovite, policija može vozilo oduzeti trajno. U tom slučaju vozilo ide na dražbu, a 70 posto prihoda od prodaje ide u fond za sigurnost na cestama. Ostalih 30 posto ide lokalnim vlastima, navodi Ministarstvo prometa o izmjenama zakona.

VEZANI ČLANCI

Ako je prekoračenje brzine veće od 80 km/h u naseljenom mjestu ili 90 km/h izvan naseljenog mjesta, vozilo se odmah oduzima i ide na dražbu, bez obzira na to je li prekršaj prvi ili ponovljeni. Cilj ovih mjera je povećanje sigurnosti na cestama.

VIDEO Natpis u Tučepima ostavio u nevjerici turiste iz Mostara: 'Tko nema para, bez njega se može'

Ključne riječi

Komentara 5

DE
Dex
10:17 07.07.2023.

kod nas bi prvog dana oduzeli bar 500 vozila

ZG
zg1985
09:36 07.07.2023.

kad bi bar i kod nas tako bilo..napunila bi se kasa sad pa sad

DO
DocHollidayGNR
09:37 07.07.2023.

Šteta sto niste pisali i o kaznama za one koji voze srednjom ili lijevom trakom, a ne zele se prebaciti u krajnu desnu ako je slobodna i ako cesta, nebitno o vrsti iste, ima vise od dvije trake. Svima ovima što su polagali u Sugoslaviji i današnjoj RH, a ne znaju se ponašati na AC, treba vozačke oduzeti i ponovno na polaganje. Osnovna pravila ponašanja na AC ne znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije