Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povlači se s tržišta

Oprez! U smrznutom pilećem mesu pronađena salmonela

Ledo pileće meso
Foto: mps.hr
06.08.2015.
u 17:42

Ledo će građanima omogućiti povrat novca ili zamjenu za drugi proizvod

Na stranicama Ministarstva poljoprivrede objavljena je obavijest o povlačenju proizvoda 'Ledo Pileće meso' jer je u njemu pronađena salmonela. Radi se o zamrznutom proizvodu 'Ledo Pileće meso usitnjeno, 100% piletina' u pakiranju od 500 grama s datumom zamrzavanja 11.05.2015. i rokom upotrebe do 10.05.2015.

- Putem HR RASFF sustava zaprimljena je obavijest od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja o nalazu bakterija iz roda Salmonella spp. u zamrznutom usitnjenom pilećem mesu (prisutnost u 25 g). Mikrobiološkom analizom pretraženog proizvoda utvrđeno je da isti ne udovoljava Uredbi Europske komisije 2073/2005 Prilog I., Poglavlje 1. Kriteriji sigurnosti hrane, Točka 1.5., sukladno kojem Salmonella spp. mora biti odsutna u mljevenom mesu i mesnim pripravcima od mesa peradi stavljenima na tržište tijekom njihovog roka trajanja - izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Obavijest o povlačenju spomenutog proizvoda na svojim je stranicama objavio i Ledo koji će građanima omogućiti povrat novca. - Molimo Vas da ukoliko u svojim domovima imate predmetni proizvod, o tome obavijestite Ledo d.d., s kojim ćete dogovoriti aktivnosti vezane uz zamjenu za drugi proizvod odnosno za povrat novca. Ne zahtjeva se uvid u račun o kupovini predmetnog proizvoda - objavljeno je na stranicama Leda.

>> Na snimanju spota za Game of War dobili salmonelu

>> Zbog opasnosti od salmonele Ministarstvo povlači proizvode s polica

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar maraaa
maraaa
23:05 06.08.2015.

kome sada vjerovati! nije ledo što je bio...

SA
samoborka
20:32 06.08.2015.

Ledo na zalost, kao i ostale nase prehrambene firme, sve vise postaje pakiraonica jeftine robe iz Poljske. Ledove pizze su iz Poljske, Ledovi smrznuti riblji stapici su iz Poljske, Ledovo smrznuto povrce je masovno iz Madjarske, Poljske, Srbije..a Kraš primjerice prodaje "svoje" jaffa kekse proizvedene u Makedoniji, Podravka "svoju" tjesteninu proizvedenu u Ceskoj... Tako da...uvaljuju nam "hrvatske proizvode" proizvedene u istocnoj Europi. Tako da...naviknite na salmonele i ostale nedace nastale radi konzumiranja namirnica niske i sumnjive kvalitete i porijekla.

PE
Pemac49
18:16 06.08.2015.

Proizvedeo 11.05.2015. i rokom upotrebe do 10.05.2015--------------- Daj pogledaj na kalendar koji datum ikmamo danas . Tko je ovdje lud neznam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije