Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ O SABORU

'Oporba se razbježala! Plenković deklasirao i dotukao vrle oporbenjake'

Zagreb: Počela jesenska sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.09.2023.
u 14:22

Prigovorima, opomenama, izbacivanjem jedne zastupnice iz sabornice saborski su zastupnici u utorak otvorili novu parlamentarnu sezonu

U tijeku je aktualno prijepodne u Saboru gdje premijer Andrej Plenković odgovara na pitanja saborskih zastupnika. Iz HDZ-a su objavili kako se ispraznila sabornica te da je Plenković odgovorima "dotukao vrle oporbenjake".

"Oporba se – razbježala! Jedno što je premijer Andrej Plenković već s prvim odgovorima na zastupnička pitanja deklasirao, dotukao vrle oporbenjake, drugo što su i inače takvi – neodgovorni, neozbiljni i lijeni. A vodili bi državu!? Isprazni likovi ispraznili su sabornicu. No i prije aktualnog prijepodneva znali smo kakva je oporba. Plenković nije ni zakoračio u Sabor, a te je zavidne i nesposobne bezveznjake već bio – pobijedio", objavio je HDZ na Facebooku.

VIDEO Karolina Vidović Krišto izbačena iz Sabora

Prigovorima, opomenama, izbacivanjem jedne zastupnice iz sabornice saborski su zastupnici u utorak otvorili novu parlamentarnu sezonu.

Karolina Vidović Krišto (OiP) na početku zasjedanja dobila je dvije opomene, prigovorila je predsjedniku Hrvatskog sabora da je prekršio Poslovnik jer su zastupnici dnevni red dobili tek jučer elektroničkim putem.

„Nervozni ste jer ste u korupciji, ali to vam ne daje za pravo da blokirate rad Hrvatskog sabora“, kazala je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću koji je odbacio njene tvrdnje, dodavši kako se radi o klasičnom političkom govoru i zloporabi Poslovnika.

Vidović Krišto za riječ se javila i kad je krenulo aktualno prijepodne, ustvrdivši da premijer Plenković govori nepovezano i da je postao "spiker" trgovačkih lanaca. "Postao je spiker trgovačkih lanaca. Barbarić mu prijeti, a on nema snage smijeniti ga jer je ucijenjen", izjavila je pa dobila treću i četvrtu opomenu te je morala napustiti sabornicu.

VEZANI ČLANCI

Dobivate i petu opomenu, ne možete ni sutra biti na sjednici, rekao joj je predsjednik Sabora nakon što se Vidović Krišto nastavila buniti.

Opomenu je dobio i SDP-ov zastupnik Arsen Bauk.

Predložio je, naime, da se današnje aktualno prijepodne ne zove aktualno, nego samo prijepodne jer na njemu nema troje „aktualnih“ ministara – Gordana Grlića Radmana, Marije Vučković i Marija Banožića, očito misleći na afere koje se vežu uz njih, neprijavljivanje 2,1 milijuna eura dividende, afrička svinjska kuga itd.  

Komentara 33

VI
Vinkozrin
14:59 19.09.2023.

🤣 a oporbe 🤣

PR
prajdali100
14:53 19.09.2023.

Ova jadna oporba ne može Plenkoviću pera odbiti ! Iz očaja vrijeđaju i koriste jezik ulice.I oni bi vodili državu !!!

SE
senijor121
14:57 19.09.2023.

Plenković hromom i kljastom oporbom, ludim narikačama muškim i ženskim mete pod. Nakon Oca domovine Hrvatska nije imala većeg i sposobnijeg političara od Plenkovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije