Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA IZBORNOG ZAKONA
Povratak na članak

Oporba: Pravo glasa na čitavom teritoriju Hrvatske mora vrijediti isto

SDP je svoj prijedlog zakona uputio prije nekoliko mjeseci, no danas smo se dogovorili na razini cijele oporbe da Saboru uputimo zahtjev da se provede rasprava o nejednakom pravu glasa na području Hrvatske, a onda da se zaključkom obveže Vladu da u roku od 60 dana Saboru uputi promjene izbornog zakona - podsjetio je Grbin.

Komentari 10

ST
sttipe
18:27 02.11.2022.

Općine tribaju bit volonterske, a sve šta sad odrađuju triba pribaciti na županije. Birokratske procedure triba pojednostavniti i precrtati ih od pametnih malih država. Sve političare triba birati preferencijalno, a namištaljke/liste, ukinit, najveće su zlo, od feudalizma...

VL
DA
damascus
18:19 02.11.2022.

Da se tako gleda na BiH, Hrvati bi izgubili sva prava jer ih je najviše iselilo. A Muslimani baš na to igraju. Slavonija koja je slabije razvijena izgubila je privremeno dio stanovništva koje se treba vratiti a kroz zastupanje uu Saboru treba joj omogućiti da se taj vapijući glas čuje a ne da umukne, što neki žele, a samo da bi lakše prigrabili vlast. Dakle, ne mogu se izborne jedinice u uvjetime nejednakog demografskog deficita jednako tretirati. Oni koji su najviše izgubili trebaju biti zaštićeni jer to nisu mrtve duše, to su naši ljudi ma bili oni u Irskoj ili Njemačkoj. Samo zločesti to ne žele znati.

VL
DU
Deleted user
17:50 02.11.2022.

Treba napraviti tako da ove male stranke koje negdje skupe do 10% gasova da ti glasovi propadnu - tipa kao Most , Centar, Taritaš i slični koji su nebitni, samo žele da se uhljebe u Sabor a ne predstavljaju nikoga

VL
DU
Deleted user
07:22 03.11.2022.

Eto što ti je izborni inženjering da sa 16% glasova vodiš vladu.

VL
MM
Marljivi mrav
18:28 02.11.2022.

BiH aneksirat i pripojit Velikoj Hrvatskoj. Zašto? Pa zato jer imaju jednako prava glasa (možda i više) od hrvata u hrvatskoj. Po meni je to uredu ako je riječ o istoj državi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.