Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Oporba: Nesposoban je! Trebalo ga je već odavno smijeniti...

Darko Marinac, Damir Polančec
Arhiva VL
21.10.2009.
u 20:27

Zastupnici SDP-a, HNS-a i IDS-a podnijeli su zahtjev za smjenu ministra gospodarstva.

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec mora otići, zahtjevaju zastupnici SDP-a, HNS-a i IDS-a koji su od Hrvatskog sabora jučer zatražili da mu iskaže nepovjerenje jer ga vide kao glavnog krivca za malverzacije u Podravci, ali i za alarmantno stanje u brodogradnji te sustavu mirovinskih fondova.

Traže i prijevremene izbore jer korumpirana vlast, kažu, ne može riješiti probleme u kojima se država našla. Polančeca optužuju da je s dijelom rukovodstva Podravke isplanirao kako preuzeti kontrolni paket dionica novcem Podravke. 


Zaustavljen rad tijela

– Polančec je taj koji je sjedio i dogovarao što s dionicama i koji je onemogućio rad Hanfe, Ureda za pranje novca. On je taj koji je zaustavio rad tijela koja su trebala kontrolirati što se u Podravci događa – poručio je SDP-ovac Slavko Linić. Njegova stranačka kolegica Milanka Opačić odgovornijim od Polančeca za stanje u gospodarstvu vidi HDZ i premijerku J. Kosor koja ga, rekla je, drži na tom mjestu kao i druge ministre uključene u afere.

Damir Kajin poručio je premijerki da pokaže odlučnost i da se riješi ministara, uzročnika najvećih skandala u hrvatskom gospodarstvu. Osim za afere u Podravci oporbene stranke krive Polančeca i za katastrofalno stanje u brodogradnji i neuspjeh u njihovoj privatizaciji. Krive ga i za urušavanje mirovinskog sustava, za odstupanje od usklađivanja mirovina s prosječnom plaćom, što nema rješenja za starosne i mirovine radnika koji su radili izvan Hrvatske.

Friščić neodlučan

Podnošenjem prijedloga za smjenu Polančeca HNS-ovac Zlatko Koračević napomenuo je kako zapravo radi uslugu HDZ-u koji bi trebao napraviti ono što je trebao mnogo ranije – smijeniti nesposobnog Polančeca kojeg je štitio Sanader. Prijedlog oporbe za smjenu Polančeca u vladajućem HDZ-u drže običnim pokušajem oporbe da se bez izbora dođe na vlast. Potpredsjednik Sabora Josip Friščić napomenuo je pak kako nikome ne daje bjanko potporu pa ni Polančecu.

– Proučit ću argumentaciju koju je oporba navela u prijedlogu za njegovom smjenom. Prvi je potez na Jadranki Kosor, a HSS će zauzeti svoj stav na temelju argumentacije – rekao je Friščić.

Ključne riječi

Komentara 16

AB
abendblatt
21:13 21.10.2009.

Oporba je poludjela 100%, oni su sad sptemni da imaju oruzja napraviti i drzavni udar samo da se docepaju vlasti, svojim optuzbama bez valjanih dokaza stvaraju kaos i nered, od Sabora su napravili sajmiste, sramota.

VD
vjer.domo
23:43 21.10.2009.

orhidej, neznam gdje ti to živiš, lupetaš kada govoriš da bi trebali živjeti ko bubreg u loju, pa mi smo imali krvavi rat koji itekako se osjeća. ova tvoja udbaška retorika samo pokazuje kako se još uvijek ne mirite sa gubitkom jugoslavije pa se sada ne snalazite u nekoj novoj državi. pomirite se da je hrvatska samostalna država i da nema više lezilebovićkog života koji ste baštinili iz one tamnice hrvatskog naroda.

BR
brle
21:02 21.10.2009.

gospodine bajicu, sve sto ste ucinili u dosadasnjem mandatu nije dovoljno niti za policijskog vjezbenika, a ne strucnjaka drzavnog nivoa, koji ima u rukama aparat, sredstva i ljude da istrazuje i dovede pred pravdu sve marifetluke. vi ste obicni drzavni skorojevic,i parader, kao i drzavna politika koja vas je dovela i drzi na poziciji. stidite se svojih rezultata, u kojima se ne sjecam da ste do sada doveli ijednog relevantnog igraca, tj. politicara, pred lice pravde. obicni ste kancelarijski stakorcic, kao i 99% drzavnih sluzbenika, ovisnih o kolacu i nagradi politicara, a ostali su lopovi. covjek sa minimumom samopostovanja i samokritike podnio bi ostavke, ali pri tome imenovao od glave do pete svakog politicara koji vam je kocio rad, koji se placa iz bijednih placa, 1/4 stanovnika ove zemlje, koji lome sebe i porodice da bi vas bandite, da bandite, izdrzavali i gledali kako im pisate u lice od slucaja do slucaja. fuj ste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije