Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOŠTENE TRGOVAČKE PRAKSE

Oporba: Lobiji unutar Ministarstva poljoprivrede uništili su hrvatsko selo

Zagreb: Miro Bulj na konferenciji za medije Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
25.02.2021.
u 20:42

U svim kategorijama hrane proizvodimo 30-40% manje nego prije. Nepoštene trgovačke prakse imamo zbog nepostojanja nacionalne poljoprivredne politike. Ovaj Zakon možemo nazvati vještom manipulacijom. Cijenama i subvencijama možemo dovesti do poštenih odnosa u procesu – rekla je Katarina Peović.

Proširuje se obuhvat nadziranih proizvoda i nepoštenih praksi, dopuštaju se nenajavljene kontrole, od moguće odmazde štite se prijavitelji nepoštenih praksi, definiraju se osjetljivi proizvodi od vitalne važnosti za održivost poljoprivrede... Doznalo se to danas u Saboru od državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka tijekom predstavljanja izmjena Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

– Uvozni lobiji unutar Ministarstva uništili su hrvatsko selo. Nismo zaštitili ni poljoprivrednika ni domaću prehrambenu industriju – rekao je Miro Bulj. Ustvrdivši da je Hrvatska 90-ih bila u svjetskom vrhu po proizvodnji šećera, a danas je ostala bez te temeljne industrije jer su zatvorene šećerane u Osijeku i Virovitici,

Hrvoje Zekanović je kilogram šećera osječke šećerane darovao Majdaku za uspomenu, uz opasku da ga pokaže i ministrici Mariji Vučković koja je, rekao je, uspješno zabila zadnji čavao u lijes hrvatske proizvodnje šećera. Sandra Benčić upozorila je na neravnopravan položaj stranih lanaca i domaćih proizvođača.

– U svim kategorijama hrane proizvodimo 30-40% manje nego prije. Nepoštene trgovačke prakse imamo zbog nepostojanja nacionalne poljoprivredne politike. Ovaj Zakon možemo nazvati vještom manipulacijom. Cijenama i subvencijama možemo dovesti do poštenih odnosa u procesu – rekla je Katarina Peović.

 

Komentara 2

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
07:24 26.02.2021.

Čega god da se Plenkovićeva Vlada dotakne to propada.

K1
Kalimero_12
22:14 25.02.2021.

Bulj je kriv što je uništeno hrvatsko selo, jer nije šivao seljacima gaće. Uložili smo toliko novaca u tog guzatog krojača, a on prodaje maglu kao i njegovi drugovi, pacijenti psiho bože, kao i ostale narikače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije