Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žalosno

Osječanka opomenula blagajnicu i ostala u šoku njezinim odgovorom

šoping
Getty Images
27.10.2018.
u 17:47

Neslužbeno se doznaje da se u određenim trgovačkim centrima od radnika traži da kroz blagajnu "provuku" i do 30 artikala u jednoj minuti,

Sigurno ste se barem jedanput susreli sa situacijom da kada kupite namirnice u nekom od trgovačkih lanaca jednostavno niste u stanju sve lijepo strpati u vrećice jer blagajnice jako velikom brzinom sve provuku kroz blagajnu i stavljaju na dio za odlaganje kupljenih namirnica. 

- Jednom je prilikom starac bio ispred mene i prodavačica mu je odnijela njegove stvari na pult do prozora kako bi mogla poslužiti drugoga kupca, odnosno mene. Nisam mogla vjerovati kad sam to vidjela i pitala sam je hoće li i meni tako odnijeti stvari na prozor - šokirano priča jedna Osječanka koja od tada, kaže, novac, odnosno karticu u tom trgovačkom centru daje tek nakon što pospremi robu, piše Glas Slavonije

Dok ne plati, jasno je da blagajnica ne može uzimati stvari drugoga kupca. Slično tvrdi i Ines, koja je bila šokirana vidjevši kako blagajnica baca proizvode ne bi li što prije uzela stvari drugoga kupca. 

Nakon što ju je opomenula, blagajnica joj je, kaže, šapnula i rekla da se ne ljuti na nju i da tako jednostavno mora raditi jer im uprava mjeri vrijeme! - Rekla mi je da je tog dana ona najsporija. Još jednom je naglasila da im mjere vrijeme te da je to direktiva i da se moraju žuriti - kaže. 

Dodala je da blagajnice nisu krive ako ih se izrabljuje na taj način, istovremeno dovodeći i kupce u nezgodan položaj da moraju žuriti i trpati stvari u torbe i vrećice kako bi ostavile mjesta drugome kupcu.

Neslužbeno se doznaje da se u određenim trgovačkim centrima od radnika traži da kroz blagajnu "provuku" i do 30 artikala u jednoj minuti,

I u Sindikatu trgovine Hrvatske upoznati su s normama koje blagajnice moraju ispuniti. Predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić kaže kako su trenutno u kontaktu s poslodavcima da bi dobili informacije o normiranju broja artikala, uvjeta pod kojima blagajnice rade te kriterija.

VIDEO Kako se vara kupce na tržnicama

 

Komentara 176

DU
Deleted user
18:15 27.10.2018.

Što nas sve nije počelo smetati!!!! Prije je sve to "bilo bolje" - nije ni bilo trgovačkih centara, nije bilo robe, nije se čekalo i žurilo na blagajnama. Ha, kakva sto još bila vremena...…..Danas imamo "prvoklasni društveni skandal - blagajne " a to je svakako tema koja se mora "riješiti" u VL.

TR
trabant7
18:04 27.10.2018.

Stoka izrabljivačka.

SA
samoborka
18:04 27.10.2018.

Ima ljudi koji bulje kao budale u prazno dok im blagajnica provlaci artikle te krenu pakirati ih u vrecicu tek nakon sto ona sve zavrsi. A vrlo cesto tek onda po torbi krenu prckati trazeci novcanik, kartice..ovo ono. Kao da namjerno rade budalom onog covjeka,kupca,koji je nakon njih na redu. Ako nisi sposoban normalno upakirati kupljene artikle u vrecicu,ostani doma i posalji nekoga drugog u kupnju ili naruci online.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije