Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Organizirani kriminal

Bugarski državljani iz bankomata odnijeli više od 100.000 kuna

policija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
22.11.2017.
u 11:43

Sumnjiči ih se da su od 28. listopada do 20. studenoga ove godine na području Primorsko-goranske, Zadarske, Zagrebačke, Međimurske i Varaždinske županije korištenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovačkih lanaca "napali" bankomate više novčarskih ustanova i ukrali preko 100.000 kuna.

Uhićena su dvojica bugarskih državljana koji su na području više županija iz bankomata nezakonito izvukli više od 100.000 kuna.

Policijski službenici Službe organiziranog  kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka te policijskim upravama iz međimurske, zagrebačke, zadarske i varaždinske provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bugarske u dobi od 30 i 32 godine zbog sumnje u organizirani kriminal.

Sumnjiči ih se da su od 28. listopada do 20. studenoga ove godine na području Primorsko-goranske, Zadarske, Zagrebačke, Međimurske i Varaždinske županije korištenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovačkih lanaca "napali" bankomate više novčarskih ustanova i ukrali preko 100.000 kuna. Tijekom pretrage vozila koja su koristili  pronađeno  je oko 12.000 eura, alat, bankovne i druge kartice i sl.

- Prema dosad utvrđenome dvojica bugarskih državljana sumnjiče se za 14 kaznenih djela računalne prijevare i 14 kaznenih djela teške krađe. Obojica će tijekom dana biti predana pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja - kažu u policiji.

Komentara 1

MX
Mister X
18:50 22.11.2017.

"""Strahota ukrali preko 100.000 kuna""". strašno nešto oko 13.000 eura. vrijednost 2-3 dobra bicikla na na baterije ili neka stara garaža !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije