Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 28 godina Branko Kragl optužen da je izbo majku

Opet će mu suditi za ubojstvo majke na dan svoga vjenčanja

'CRN 07.06.2006. Branko Kragl oslobodjen ubojstva majke Koprivnici Snimio: Nikola Wolf'
Foto: 'Nikola Wolf'
1/2
25.09.2009.
u 17:30

Ubojica Branko Kragl je sa žene skinuo odjeću, pa je zbog sumnje da je riječ o seksualnom deliktu prvotno bio optužen žrtvin suprug.

Branku Kraglu (51) 22. listopada počet će ponovljeno suđenje na Županijskom sudu u Koprivnici zbog teškog ubojstva majke Nade u noći na 19. travnja 1981. godine.

Krvavo vjenčanje

Nada Kragl ubijena je nožem u noći Kraglova vjenčanja u stanu u Glogovcu kraj Koprivnice, sada Rudarsko naselje 3, dok se svatovska zabava održavala u kući Ruže Srdić, sestre Kraglove supruge Milke, nekoliko stotina metara od stana ubijene. Kako Brankovi roditelji Nada i Josip nisu došli na svadbu, jasno dajući do znanja kako se ne slažu sa sklapanjem braka, Branko je, iskoristivši svatovski običaj da mladenka poslije ponoći odlazi na presvlačenje, sa suprugom otišao sa zabave. Dok je ona bila u stanu svoje majke Marije Barberić, Kragl je otišao u svoj stan gdje je, kako tvrdi optužba, iz bezobzirne osvete očito pijanu majku, za koju je znao da je sama u stanu, udarcem u glavu srušio na pod i kuhinjskim nožem duljine oštrice 16 centimetara osam puta snažno ubo u predjelu prsnog koša i trbuha. Od zadobivenih ozljeda tada 42-godišnja Nada odmah je umrla.

Lažirao prizorište

Tijelo je oko 4 sata našla njezina danas pokojna majka.

Kragla terete da je ubojstvo pokušao prikazati kao seksualni delikt, pa je nakon ubojstva s majke skinuo dijelove odjeće te je na taj način htio podmetnuti ubojstvo ocu. Josip Kragl (umro 1987.) bio je optužen za ubojstvo, no pravomoćno je oslobođen. Alibi mu je osigurao portir iz njegove tvrtke Kamen koji je tvrdio kako je Josip u noći ubojstva radio.

Nakon što je policija predmet poslije 24 godine izvadila iz ladice, 18. studenoga 2005. podignuta je optužnica protiv Kragla. On je potom 7. lipnja 2006. oslobođen od optužbe, no Vrhovni sud 4. studenoga 2008. presudu je ukinuo.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
22:43 25.09.2009.

i zbog teškog ubojstva majke Nade u noći na 19. travnja 1981. godine. kako vidimo i saznajemo ipak kao počinje pravosuđe da funkcionira jel eto da se EU ne zaprepasti kako jako funcioniramo kao mutavi... Glavašu će konačno suditi tektek za jedno 50 ili 100 godina ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije