Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Johnsonov portret Churchilla
Povratak na članak

'Operacijom Nezamislivo' Churchill je želio Ruse istjerati iz istočne Europe

”Danas površno smatramo da je Drugi svjetski rat osvojen ruskom krvlju i američkim novcem, i premda je to donekle točno, isto tako je točno da bi, bez Churchilla, Hitler najvjerojatnije bio pobijedio”, piše u uvodu knjige Johnson.

Komentari 17

SM
Sivi_medvjed
12:43 18.08.2022.

Cercil htio istjerati ruse da on dode.Prije par dana Indija je proslavila dan nezavisnosti od engleza koji su ih pljackali stoljecima i bili njihovi robovi...Kazu Indijci nikad vise svoje su odprdili.

VL
DR
Draconic5
13:24 18.08.2022.

Hrvati su bili, ako ne direktno pod Rusima, onda indirektno, pod ruskim sistemom. Znam, vama je bilo dobro, i danas bez trunke srama branite komunističku čizmu u Hrvatskoj, kao i rusofašističku danas u Ukrajini. Znam da će ovaj komentar stajatii možda tri sekunde, hvala unaprijed.

VL
TA
tabula
15:59 19.08.2022.

Taj Churchill je jedna bezvezno izreklamirana spodoba, koja ništa dobro nije učinila u Europi. Sa Amerima je ušao u Europu 1944 kada je nacistička Njemačka već bila poražena. U stvari, on je bio nijemi svjedok i neslavni učesnik propadanja Britanske imperije i ništa više. A jedan od njegovih najvećih zločina je bleiburški masakr Hrvata u kooperaciji sa Josipom Brozom. I sada treba slaviti tog napuhanog zločinca?

VL
KO
Kolibri
00:17 19.08.2022.

jedini koji je uspio istjerati ruse bio je tito, a churchillu se mora priznati da je zaustavio gitlera i spasio britaniju od okupacije.

VL
DU
Deleted user
21:15 18.08.2022.

obicni debeljko s jetrom vecom od glave koji je odgovoran za smrt preko milion indijaca i koji se izdignuo na tudjem znoju i krvi.

VL
DU
Deleted user
13:37 18.08.2022.

@Draconic5: Hrvati nikad nisu bili pod ruskom cizmom ni na kakav nacin. To sto si ti pristalica zapadne hegemonisticke ideje i uz no natofilski trol je tvoj problem, zato i branis ukro-nazi kamarilu krvavog komicara iz Kijeva kojem zivoti normalnih Ukrajinaca nisu vrijedni ni pisljivog boba te ih zato i baca pod ruski stroj za mljevenje mesa dok u medjuvremenu prodaje zapadnu pomoc i trpa stotine milijuna dolara u svoje i dzepove svoje bande koja krvavom strahovladom vlada iz Kijeva. Ali nece ni to zadugo. Jos malo pa ce drama u Donbasu zavrsiti. Najzesca utvrdjenja ukro-nazi bandi se rushe jedna za drugim polako ali sigurno (Avdejevka, Bahmut, Soledar itd.).

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.